3.66 TF-24 El Centeno (Las Lagunetas) – Tacoronte – Santa Catalina

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vanaf Santa Catalina is (klaarblijkelijk) een pelgrimsroute naar Candelaria. Maar vanaf Santa Catalina tot aan Agua Garcia hebben wij de bekende merktekens niet gezien. Van de ruim 11 km gaat er ca. 3 km over asfalt incl. bijna 400 meter dalen. Het niet meest aangename deel! Daarom classificatie middelzwaar. Een extra handicap voor ons was dat wij de route vanaf El Centeno/Las Lagunetas hebben gelopen. De ‘merk’ tekens naar Candelaria zijn van ‘beneden’ naar ‘boven’!!

De ‘pelgrimsroute’ volgt de bewegwijzerde wandeling naar Area Recreativa Las Calderates (PR TF-25). Het pad is op verschillende plaatsen behoorlijk geruïneerd door mountainbikers. Bij nat weer zijn deze stukken spekglad! Wandelstokken zijn op deze route onmisbaar. Route is tot aan Agua Garcia vrijwel geheel door het bos. De bomen zijn ‘groen’ vanwege het ‘mos’. En dat komt niet door de droogte! Als de zon door de bomen schijnt ziet het er fraai uit.

Van A.R. Caldereta gaat de route naar A.R. Loma de la Jara en komen dan op de Pista de la Jara die overgaat Madre del Agua. Bij Agua Garcia zijn we aan het ‘eind’ van de bewegwijzerde route PR TF-25 en komen dan op het asfalt en hebben dan nog ca. 3 km voor de boeg met een daling van bijna 400 meter. Geen parcours voor ‘slappe’ knieën! Dit gedeelte kán het zwaarste zijn. Samenvattend: Geen spectaculaire route. Wel een mooie route met natuurschoon in de directe omgeving. Asfaltgedeelte meestal saai maar wél in een overvloedige begroeiing. Het is ons niet bekend of er op 15 augustus ‘verzamelpunten’ zijn van waaruit vertrokken wordt. Als dit Agua Garcia zou zijn dan is het o.i. mogelijk een combinatie te maken van deze wandeling (wordt dan ca. 3.7 km korter) met wandeling 3.67 (Las Lagunetas – Candelaria).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-24, waypoint TF24El Centeno (Km16, Las Lagunetas
Lengte:
11.3 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 900 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
24/02/2017
Verbindingen:

TF-24 El Centeno (Km16, Las Lagunetas)
Bus: geen verbinding
Auto: TF-24 waypoint TF24 El Centeno (Km16)

Tacoronte/Santa Catalina
Bus: busstation Tacoronte (waypoint BusTacoronte) en bushalte Santa Catalina (waypoint Santa Catalina)
Auto: idem