3.65 Las Hayas AR RW3 (Redondo-Icod)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Samengestelde route. Bij wandeling 3.64 (Las Hayas AR h/t) hebben wij een stuk extra gelopen om deze wandeling een ander tracé te geven. Maar de ‘onverharde’ weg was in een bocht volledig ‘verdwenen’. Vanwege lengte en stijging zeer zwaar. Grotendeels ‘bos’ wandeling maar er zijn ook fraaie punten. Las Hayas is alleen met de auto bereikbaar. Even voorbij het gehucht Redondo begint de ‘bewegwijzering’ naar de Area Recreativa Las Hayas.

Het laatste stuk (Pista) is onverhard maar – met enige voorzichtigheid – redelijk berijdbaar. Sinds een aantal jaren is de bewegwijzering in Corona Forestal voor auto’s, ruiters en mountainbikers vernieuwd en verbeterd. De weg náár Las Hayas is eigenlijk al bijzonder. ‘Strakke’ stijging (en daling!). Weinig of geen verkeer. Het lijkt de middle of nowhere.

Het eerste gedeelte van de route is grotendeels de MTB/Paardenroute (Bc 1 Ruta Norte). Het gedeelte tot aan waypoint KP4 El Portillo is een pittige klim. Ondergrond is veel plaatsen behoorlijk ‘rul’. Maar bij stijgen is dit minder ‘vervelend’ dan bij dalen. Komen dan op de Pista El Agujera met weinig hoogteverschil. Bij waypoint KP 2 El Portillo zetten we de afdaling in naar onze eindbestemming. Het pad/de weg is op een aantal punten sterk geërodeerd maar dit schijnt berijders van jeeps er niet van te weerhouden hier te rijden. Als we op de Pista Las Hayas komen is het nog ca. 700 meter!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Pista Las Hayas, waypoint Las Hayas
Lengte:
14.9 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Auto-navigatie instellen op waypoint 7.69 Pista Las Hayas; daarna Pista volgen tot vertrekpunt.

Gewandeld:
13/02/2017
Verbindingen:

Las Hayas (Redondo-Icod)
Bus: geen
Auto: Pista La Hayas, waypoint Las Hayas