3.63 El Lagar AR RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware maar mooie wandeling.
Aanrijroute via de TF-344 (vanaf La Guancha) naar de Area Recreativa El Lagar. Vanaf de TF-344 ca. 5 km over een onverharde weg. Goed bewegwijzerd. Vertrekpunt El Lagar. Door de weeks meer dan voldoende parkeerruimte. Deels door het bos maar op heel veel punten fraaie uitzichten op de bebossing, kustlijn en de Teide.

Vrij dicht bij El Lager begint een pad dat de Pista Barranco de la Arena afsnijdt. Hebben we gemist ondanks het feit dat we het pad – vanaf Barranco de la Arena (Area Recreativa) – eerder gelopen hebben (3.33 El Lagar RW1). Dat we niet de eersten zijn blijkt even later uit een ’toegangspad’ met wandelstenen vanaf de Pista naar het pad.

Op een steenworpafstand passeren we de Area Recreativa Barranco de la Arena en gaan de Pista Las Nievas op. Eindigt bij een (verlaten) gebouw. Wij hebben bij het gebouw een waypoint LastigPunt Galeria las Nieves geplaatst. VOOR het gebouw – in de lengterichting – langs en áchter het gebouw begint een duidelijk wandelpad. Wandelstenen bij het begin geplaatst. Goed te volgen maar het is wel een stevige klim! Aan het eind van het pad komen we op de Pista El Agujero.

Bij waypoint KP4 El Portillo verlaten we de Pista en gaan rechtsaf. De ondergrond is op veel plaatsen ‘rul’. Dit in combinatie met een daling ‘vraagt’ om wandelstokken! Passeren even later de Pista Canal de Vergara. Komen vervolgens uit op Bc1 Ruta Norte (mtb-ruiterpad) die ons brengt bij ons uitgangspunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Lagar, waypoint El Lagar
Lengte:
17.2 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
23/01/2017
Verbindingen:

El Lagar (Area Recreativa)
Bus: geen
Auto: vanaf TF-344 (La Guancha, waypoint ElLagarTF344). Formeel voor 4×4 auto’s.