3.62 Las Hayas AR RW 2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Grotendeels ‘bos’ wandeling (Corona Forestal) met een behoorlijk aantal fraaie uitzichtpunten. Voor bijna 100% (echte) 4×4 wegen. Meestentijds gemakkelijk te lopen. Lichte wandeling. Vertrekpunt is de Area Recreativa Las Hayas. Alleen met de auto bereikbaar. Even voorbij het gehucht Redondo begint de ‘bewegwijzering’ naar de Area Recreativa Las Hayas.
Wij hebben de TomTom ingesteld tot het ‘einde’ van de asfaltweg. Bevelen niet aan het waypoint Las Hayas in de TomTom te brengen. Maakt er dan (aan het eind) een ‘rommeltje’ van.
Het laatste stuk (Pista) is onverhard maar redelijk goed berijdbaar.

Sinds een aantal jaren is de bewegwijzering in Corona Forestal voor auto’s, ruiters en mountainbikers vernieuwd en verbeterd. De weg náár Las Hayas is eigenlijk al bijzonder. ‘Strakke’ stijging (en daling!). Weinig of geen verkeer. Het lijkt de middle of nowhere. Tot onze verrassing lag er sneeuw aan de ‘achter’ kant van de Teide. Zoals gebruikelijk is het moeilijk foto’s te nemen van de Teide omdat het ’tegen’ licht is.

Ondanks dat we door het bos liepen was er vrij regelmatig ‘zicht’ op de omgeving. Je kunt je eigenlijk niet voorstellen dat er zoveel bos is op Tenerife maar dit is niet de énige omgeving met zoveel groen!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Pista Las Hayas, waypoint Las Hayas
Lengte:
10.6 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
230 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
20/12/2016
Verbindingen:

Las Hayas
Bus: geen
Auto: Pista La Hayas, waypoint Las Hayas