3.61 Las Hayas AR RW 1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Grotendeels ‘bos’ (Corona Forestal) wandeling met een aantal fraaie uitzichtpunten. Voor bijna 100% (echte) 4×4 wegen. Meestentijds gemakkelijk te lopen. Afstand en hoogteverschil maken de wandeling ‘middelzwaar’. Las Hayas is alleen met de auto bereikbaar. Even voorbij het gehucht Redondo begint de ‘bewegwijzering’ naar de Area Recreativa Las Hayas.

Wij hebben de TomTom ingesteld tot het ‘einde’ van de asfaltweg. Bevelen niet aan het waypoint Las Hayas in de TomTom te brengen. Maakt er dan (aan het eind) een ‘rommeltje’ van. Het laatste stuk (Pista) is onverhard maar redelijk goed berijdbaar. Sinds een aantal jaren is de bewegwijzering in Corona Forestal voor auto’s, ruiters en mountainbikers vernieuwd en verbeterd. De weg náár Las Hayas is eigenlijk al bijzonder. ‘Strakke’ stijging (en daling!). Weinig of geen verkeer. Het lijkt de middle of nowhere.

Hoogteverschil van de wandeling is ruim 300 meter. Op het profiel lijkt het meer maar onze (nieuwe) Garmin 600 moet blijkbaar op stoom komen! Ook het touchscreen – leek heel aantrekkelijk – zorgt ervoor dat het scherm ‘verandert’ bij ongewilde aanraking. Wij vinden déze GPS (helaas) niet geschikt voor ‘berg’ wandelingen. De wandeling is niet spectaculair maar de uitzichten zijn – als het weer helder is – op sommige punten heel fraai. Ook de ‘achterkant’ van de Teide is regelmatig zichtbaar maar de zon ‘verhindert’ het maken van foto’s. Wandeling brengt (mede) in kaart de Ruta Norte (MTB en paardenroute) naar o.a. Las Raices. Naar Las Hayas is een ‘aftakking’.

Vastgesteld dat er veel meer wegen/paden zijn dan vermeld op de OSM en onze andere digitale kaarten. Samenvattend: een leuke wandeling in een gebied (inclusief de route er naar toe) waar je als gewone toerist ‘normaal’ nooit komt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Pista Las Hayas, waypoint Las Hayas
Lengte:
14 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
12/12/2016
Verbindingen:

Las Hayas
Bus: geen
Auto: Pista La Hayas, waypoint Las Hayas