3.60 TF-24 El Centeno (Km16, Las Lagunetas) RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt TF-24 bij Km16 (El Centeno/Las Lagunetas). Voor 99% een boswandeling. Alleen op de Pista El Rayo is er soms uitzicht als je ‘achterom’ kijkt. Een wandeling voor warme dagen! Het eerste deel van de wandeling is bewegwijzerd als PR TF-25.2 (Las Lagunetas – Hoya del Abade). Verboden voor mountainbikers maar de route is op een aantal plaatsen behoorlijk aangetast door de ‘bikertjes’.  Kán bij nattigheid heel vervelend zijn.

In het algemeen goed bewegwijzerd. Bij de Area Recreativa Hoya del Abade maken we een ‘rondje’ en komen dan op de Pista El Rayo (VM5). 4×4 auto’s, ruiters en mountainbikers zijn op deze Pista toegestaan. Dan begint een langzame klim tot aan het punt waar wij de bewegwijzerde route PR TF-25 (Las Raíces – Lomo de la Jara) opgaan. Een vrij langzame klim die goed te doen is.

Een kilometer vóór het eindpunt maken we nog een kort uitstapje naar de Area Recreativa Fuente Fría. Bereikbaar met een 4×4 auto via de Pista Fuente Fría. Ons is opgevallen dat de routes 25-25.2 en 25.3 ook pelgrimsroutes zijn naar Candelaria die (samen) uitkomen bij Las Lagunetas/El Centeno. We hebben twee maal een mail gezonden naar het bisdom in La Laguna om informatie over pelgrimspaden omdat het ons aardig leek/lijkt hiervan een ‘aparte’ categorie op de website te maken. Helaas is de vraag nooit beantwoord!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-24, waypoint TF24El Centeno (Km16)
Lengte:
13.6 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
500 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
29/01/2016
Verbindingen:

TF-24 El Centeno (Km16, Las Lagunetas)
Bus: geen verbinding
Auto: TF-24 waypoint TF24 El Centeno (Km16)