3.59 La Esperanza RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is het plein voor het ‘stadhuis’, waypoint Esperanza. In directe nabijheid taxi’s, bushalte en parkeerplaats. Geclassificeerd als ‘middelzwaar’. De eerste kilometers asfalt. De overige kilometers vrijwel alleen 4×4 wegen. Grotendeels een boswandeling. Meestentijds geen uitzichten. Op het punt waar we de TF-24 ‘snijden’ staan twee fraaie sculpturen. Niet gefotografeerd vanwege ’tegenlicht’. We kijken nu op de luchthaven Tenerife North Airport. Vrij veel ‘beweging’ van vliegtuigen!

Een deel van route die wij lopen staat op Wikiloc vermeld als (gedeelte) van de pelgrimsroute vanaf Santa Cruz naar Puerto Santiago: de route door La Esperanza en de route ten noorden van La Esperanza. Welke route nu de ‘echte’ is ons onduidelijk. Aan de Camino de la Milagrose staat een Ermita met gelijkluidende naam waar we áchter langs lopen. Mooi uitzicht! Aan het eind van de Calle Lomo Del Trazo verspert een hek de toegang tot een onverharde weg (waypoint CalleLomoTrazo). We vragen ons dan (altijd) af: is zo’n afsluiting legaal? Naast het hek is aan beide kanten een smalle/kleine doorgang. Misschien is het hek de oorzaak dat de pelgrimsroute verlegd is naar La Esperanza.

Bij waypoint Cruz de Fune komen we op de GR-131. Op dat punt nemen we de ‘afslag’ naar La Esperanza (= GR-131). In Corona Forestal staan duidelijke markeringen voor auto’s, ruiters en mountainbikers. Ten opzichte van een aantal jaren geleden een duidelijke verbetering. Ca. 1 km voor La Esperanza komen we op het asfalt en ca. 300 meter voor ons eindpunt mogen we nog over een pad dat uitkomt bij een beeld zónder hoofd.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 24, waypoint Esperanza
Lengte:
12.8 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
350 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Verbindingen:

La Esperanza (TF-24)
Bus: waypoint Esperanza (op OSM kaart geen gegevens vermeld)
Auto: idem