3.58 La Esperanza RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is het plein voor het ‘stadhuis’, waypoint Esperanza. In directe nabijheid taxi’s, bushalte en parkeerplaats. Een wandeling van bijna 20 km. Daarom geclassificeerd als ‘zeer zwaar’. De eerste kilometers gaan over asfalt. De overige kilometers vrijwel alleen 4×4 wegen. Grotendeels een boswandeling. Meestentijds geen uitzichten.

Op het punt waar we de TF-24 ‘snijden’ staan twee fraaie sculpturen. Niet gefotografeerd vanwege ’tegenlicht’. We kijken nu op de luchthaven Tenerife North Airport. Vrij veel ‘beweging’ van vliegtuigen! De gehele route die wij lopen staat op Wikiloc vermeld als (gedeelte) van de pelgrimsroute vanaf Santa Cruz naar Puerto Santiago. We hebben een rondwandeling hiervan gemaakt: de route door La Esperanza en de route ten noorden van La Esperanza. Welke route nu de ‘echte’ is ons onduidelijk. Aan de Camino de la Milagrose staat een Ermita met gelijkluidende naam waar we áchter langs lopen. Mooi uitzicht!

Aan het eind van de Calle Lomo Del Trazo verspert een hek de toegang tot een onverharde weg (waypoint CalleLomoTrazo). We vragen ons dan (altijd) af: is zo’n afsluiting legaal? Bovendien deel uitmakend van de pelgrimsroute? Naast het hek is aan beide kanten een smalle/kleine doorgang. Misschien is het hek de oorzaak dat de pelgrimsroute verlegd is naar La Esperanza! Bij waypoint Cruz de Fune komen we op de GR-131. Op dat punt is ook de ‘afslag’ naar La Esperanza (wandeling 3.59 La Esperanza RW2). Wij vervolgen onze weg en passeren een aantal keren de TF PR-25 (Las Raíces – Lomo de la Jara).

Op één punt komen we in open gebied en zien dan de Teide op de achtergrond. In hetzelfde gebied zijn de gevolgen van een zeer zware stom van een aantal jaren geleden nog duidelijk te zijn. Veel bomen zijn hier – als lucifershoutjes – afgeknapt. In Corona Forestal staan duidelijke markeringen voor auto’s, ruiters en mountainbikers. Ten opzichte van een aantal jaren geleden een duidelijke verbetering. Het laatste stuk van de wandeling volgt de GR-131. Uitsluitend bos. Ca. 1 km voor La Esperanza komen we op het asfalt en ca. 300 meter voor ons eindpunt mogen we nog over een pad dat uitkomt bij een beeld zónder hoofd. Samenvattend: lange wandeling tussen heel veel bomen en struiken.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 24, waypoint Esperanza
Lengte:
19.9 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
25/01/2016
Verbindingen:

La Esperanza (TF-24)
Bus: waypoint Esperanza (op OSM kaart geen gegevens vermeld)
Auto: idem