3.56 La Caldera AR RW1 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Area Recreativa La Caldera. Voldoende parkeerruimte en een goede busverbinding met La Orotava en Puerto de la Cruz. Rondom La Caldera is er veel bos maar op meerdere punten komen we onder de indruk van het majestueuze landschap rondom de Teide. Zo is er zon en uitzicht en zo zijn er wolken! Een groot deel van de wandeling gaat over 4×4 wegen waarop ook mountainbikers en paardenliefhebbers mogen rijden. In het weekend zijn er veel wandelaars én fietsers!

De route volgt gedeelten van bewegwijzerde wandelingen (SL, PR en GR). Een ‘lichte’ wandeling. We gaan de Pista de Mamio op. Bij Choza de Pedro Gil is een afsluiting voor auto’s. Maar wij gaan even vóór dit punt linksaf de Camino de Candelaria op die naar Aguamansa gaat. (Aguamansa is het vertrekpunt van de Camino de Candelaria).

Komen op de TF-21 en volgen deze weg ca. 400 meter en gaan dan links een (on)verharde weg op. Gaat over in een pad en daarna komen we op de Pista Los Caballos. Op verschillende plaatsen staan ‘waarschuwingsborden’ voor ‘overstekende’ wandelaars!! Het laatste deel van de wandeling volgt de Pista de Benijos. Aangekomen bij de TF-21 gaan we ónder de weg door. Heel bijzonder dat deze tunnel voor wandelaars is gemaakt. Nu is het nog ca. 400 meter naar La Caldera.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 21, waypoint Caldera
Lengte:
9.1 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
200 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
23/01/2016
Verbindingen:

La Caldera
Bus: TF-21, waypoint BusCaldera, lijn 345 (eindbestemming)
Auto: idem