3.53 Montaña de Limón RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt waypoint TF24MalAbrigo waar voldoende parkeerplaats is. Bij de ingang van route 21 Parque Nacional (Mal Abrigo – Corral de Niño): Een veld van vulkanen boven de wolken. Prachtige én lichte wandeling. Gemakkelijke route die zich haast vanzelf wijst. In het algemeen geldt: hoe vroeger je gaat lopen hoe meer kans op fraai uitzicht op de Teide en omgeving. Blijft indrukwekkend!

De berg Montaña de Limón laat zich gemakkelijk beklimmen. Op het hoogste punt (2105 meter) kán het uitzicht –bij helder weer – fenomenaal zijn. Als we het pad doorlopen ‘verlaten’ we het Parque Nacional en komen op een ‘oude’ wybertjes route (Sendero Turistico). Bij een ‘viersprong’ gaan we rechts de Pista de Montaña Limón op. Het is (nog?) toegestaan vanaf Corral del Niño (TF-24), met een 4×4 auto, naar Ramón Caminero (TF-21) te rijden. De ‘nieuwe’ aanduidingen voor deze route zijn blauw.

Je snijdt wel een heel stuk af maar wij zouden de route met onze 4×4 auto beslist niet rijden! Bij de richtingborden worden óók de coördinaten aangegeven. Dit zijn niet dezelfde coördinaten zoals o.a. Garmin en TomTom gebruikt. De reden is ons onduidelijk. De Pista ligt heel mooi in het landschap. Op het punt dat wij de Pista verlaten hebben we bijna de wandeling rondgemaakt. Nog een laatste stuk over hetzelfde tracé. De wolken beginnen al weer te komen…..

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 24, waypoint TF24MalAbrigo
Lengte:
8 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
27/11/2015
Verbindingen:

TF-24 Mal Abrigo
Bus: geen
Auto: waypoint TF24MalAbrigo