3.52 Roque del Mal Abrigo (h/t)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt waypoint TF24MalAbrigo waar voldoende parkeerplaats is. Bij de ingang van route 21 Parque Nacional (Mal Abrigo – Corral de Niño). Deels onze route 3.29 (Corral de Niño – Mirador de la Crucita). Mooie én lichte wandeling. Het is een héén en weer route. Maar de heen route verschilt (altijd) van de terug route. Weer ander zicht op de fraaie omgeving.

Ca. de helft van de route is een 4×4 weg. Aan de bandensporen is te zien dat er regelmatig gereden wordt. Op het punt dat we van de 4×4 weg afgaan staat een slagboom. Het lijkt erop dat deze weg ook in het verleden een 4×4 weg is geweest. Maar de middenberm is op veel plaatsen dichtgegroeid. Het lijkt erop dat ook mountainbikers van de route gebruik maken. De route maakt deel uit van de ‘Senderos de Güímar’. Een groot aantal wandelingen maar helaas alléén op papier. Ook niet ‘geduid’ door tekens. Een mooi project voor PR-wandelingen!

Wij hadden de hoop dat we een rondwandeling zouden kunnen maken (witte stippen en zo nu en dan wandelstenen) maar bij het fraaie uitzichtpunt waypoint 3.52 houdt het pad/de weg plotseling op. Nog wat heen en weer gelopen maar we hebben geen pad kunnen vinden. De terugweg geeft weer een ander beeld op de omgeving. We hadden helder weer maar geen uitzicht op de kust omdat er een wolkendek was. Vrijwel gelijk als je in een vliegtuig boven de wolken vliegt. Mooi om te zien maar de kustlijn is toch fraaier!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 24, waypoint TF24MalAbrigo
Lengte:
7.6 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
200 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
04/04/2015
Verbindingen:

TF-24 Mal Abrigo
Bus: geen
Auto: waypoint TF24MalAbrigo