3.50 Montaña Blanca RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Voor een korte maar zeer aangename kennismaking met Parque Nacional is dit een aanrader. Eén nadeel: de parkeerplaats bij Montaña Blanca staat – de afgelopen jaren – rond 08.30 (bijna) vol. De wandeling bestaat uit gedeelten van drie sendero’s van het Parque Nacional. Goed afgebakend en uitstekend te lopen. Vertrekpunt is de parkeerplaats Montaña Blanca. Daar is ook een bushalte.

Binnen de bustijden is deze wandeling goed te doen. Nadeel is dat er bij de parkeerplaats geen beschutting is voor het geval het weer omslaat en/of er een koude wind opsteekt als op de bus gewacht moet worden. Het eerste gedeelte is sendero no. 7. Een breed pad dat ook bereden wordt door auto’s van het Parque Nacional. Een gestage maar lichte stijging. Bij het eerste ‘kruispunt’ vervolgen we de route met sendero no. 6. Tot aan het tweede ‘kruispunt’ dalen we. Het landschap is heel bijzonder.

Onze derde gedeelte is sendero no. 27 die ons leidt naar de Montaña Rajada. Nu kijken we op een heel andere manier naar de Teide. Majestueus. Ook naar de Montaña Rajada gaat een 4×4 weg. Uitstekend te lopen en het is onze laatste stijging van deze wandeling. Aan het eind van het pad staat een gebouw met een grote mast. We hebben om het gebouw heen gelopen en nemen dezelfde weg terug. Uitzicht op de ‘overkant’ van de ‘vallei’. Samenvattend: een heel mooie en fotogenieke wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, waypoint MontanaBlanca
Lengte:
8.6 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

In profiel is hoogteverschil ca. 100 meter geflatteerd vanwege verkeerde hoogtevaststelling door GPS.

Gewandeld:
11/03/2015
Verbindingen:

Montaña Blanca (TF-21)
Bus: waypoint MontanaBlanca, lijnen 342 en 438, haltes 7686/7687
Auto: parkeren op/nabij parkeerplaats (op tijd; vóór 08.30 uur!; [te]weinig parkeerplaatsen), waypoint MontanaBlanca