3.47 El Portillo RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is het eindpunt van lijn 342 (Playa de las Americas – El Portillo), waypoint BusElPortillo. Parkeerruimte en een restaurant. We twijfelen of de wandeling haalbaar is binnen de bustijden. De netto-tijd is ca. 4 uur wandelen bij flink doorstappen. Prachtige wandeling! Direct voorbij het restaurant (TF-21) gaan we rechtsaf een pad op dat buiten de afrastering loopt. Na korte tijd gaan we door ‘klap’ deurtjes en zijn we in het ‘park’ van het bezoekerscentrum van El Portillo. We blijven aan de buitenkant van het park en komen dan op de route naar Fortaleza (sendero 1).

Bij waypoint KP7 El Portillo gaat een pad rechtsaf naar de TF-21 (sendero 25) maar wij gaan linksaf (sendero 22). Het pad ligt heel mooi in het landschap en we genieten van de Teide die deels nog met wat sneeuw bedekt is. We komen steeds dichterbij en het lijkt wel alsof we zo de berg op kunnen gaan maar we verlaten het machtige massief omdat we terug naar El Portillo gebruik moeten maken van sendero no. 6. Het laatste stuk tot aan sendero 6 is een pittige klim. Door de rulle ondergrond en de hoogte tot bijna 2500 meter.

Als we de bocht hebben genomen wacht ons een aangename afdaling zij het dat op sommige punten goed opgelet moet worden voor losse stenen. We krijgen nu o.a. zicht op de sterrenwacht bij Izaña omdat we helder weer hebben. Bij vroeg vertrekken is er, zo is onze ervaring, meer kans op goed zicht. Maar ook hier kan het binnen een paar minuten veranderen. Samenvattend: zeer fraaie wandeling door een imponerend gebied.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21/TF-24 bij waypoint BusElPortillo
Lengte:
14.3 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
16/02/2015
Verbindingen:

El Portillo (TF-21/TF-24)
Bus: TF-21/TF-24, eenmaal per dag heen en terug vanaf Playa de las Americas (lijn 342) en Puerto de la Cruz (lijn 348)
Auto: TF-21/TF-24 bij waypoint BusElPortillo