3.46 Parador RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt parkeerplaats bij de Ermita bij de Parador. Daar is op steenworpafstand ook de bushalte. Het eerste gedeelte van de route is vrijwel horizontaal tot aan het punt waar we de (onverharde) weg oversteken. Wij gaan naar de bergkam. Op en naar de bergkam adembenemende uitzichten. Wandeling niet mogelijk binnen de bustijden tenzij overnacht wordt in de Parador.

Op het punt waar route 31 rechtsaf gaat (route 3.08 Parador – Las Lajas) en de route naar de Guajara linksaf (3.25 Guajara RW) moeten wij ‘rechtdoor’. Op het eerste gezicht zien we echter geen (duidelijk) pad. Goed kijken is dan de remedie en dan zien we (gelukkig) wandelstenen. Véél wandelstenen zijn er geplaatst omdat het pad niet altijd goed zichtbaar is. Hoe verder we komen des te duidelijker wordt het pad. We genieten van de uitzichten. We komen nog een piepklein gebouwtje tegen (Caseta Del Aqua) waar zelfs overnacht wordt! Toch moeten we op sommige punten heel goed opletten. Het pad is dan ‘even’ weg maar wandelstenen en de gps wijzen ons de weg.

Op het punt dat we op de ‘maanlandschapswandeling’ (PR TF 72) en LAW GR 131 komen hebben het laagste punt in de wandeling bereikt. We gaan linksaf en vanaf dat punt tot aan de Parador is de wandeling bewegwijzerd als GR 131. We hebben bewust hiervoor gekozen omdat hier geen twijfel is over het tracé van het pad en een 2e stijging (ruim 450 meter) veel inspannender is.

Het pad naar waypoint KP Filo is totaal verschillend dan de ‘afdaling’. Na ruim 1 kilometer komen we op een kaarsrecht pad dat langs de Montaña La Arena loopt. Een ‘zwart’ pad dat niet gemakkelijk loopt. Vanaf waypoint KP Filo gaan we weer over de bergkam naar beneden. Bij waypoint KP Guajara gaat de hoofdroute GR 131 rechtsaf maar richting Parador is er een ‘toevoerroute’ naar de GR-131.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21 bij Parador waypoint ErmitaPN
Lengte:
14.4 km
Tijdsduur:
7 uur
Hoogteverschil:
900 meter (totaal)
Zwaarte:
Extreem
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
03/12/2014
Verbindingen:

Parador de Cañadas del Teide
Bus: TF-21, eenmaal per dag heen en terug vanaf Playa de las Americas (lijn 342) en Puerto de la Cruz (lijn 348)
Auto: TF-21 bij Parador waypoint ErmitaPN