3.45 Montaña Sámara RW2 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de parkeerplaats/uitzichtpunt waypoint Samara aan de TF-38. Bij tijdig vertrek is er voldoende parkeerplaats! De eerste gedeelte van de wandeling is identiek aan route 13 van Parque Nacional. Prachtig uitzicht op de Teide en de Pico Viejo.

Bij waypoint KP 3.05-3.45 gaan we linksaf een pad op. Gemarkeerd met wandelstenen en witte stippen. In het algemeen is het pad goed zichtbaar in het landschap. Wordt regelmatig belopen getuige de vele wandelstenen die ons op het rechte pad houden. Op één punt gaan de wandelstenen twee paden ‘bewandelen’. Dan is het belangrijk de gps route aan te houden. Beiden paden komen uit maar de gps route loopt o.i. wat ‘soepeler’. Aan het eind van het pad komen we op een 4×4 weg. Ook hier zijn er punten waar de erosie letterlijk diepe sporen heeft gemaakt. We hebben zélfs op vier punten een markering gezien waar het extreme weer heel diepe voren heeft getrokken. Voor het wandelen (nog) geen probleem.

Even vóór het waypoint KP2 Chinyero komen we op de Pista Montaña Cascajo. Met een 4×4 auto is deze Pista toegankelijk. Leidt via de Pista Arenas Negras naar Area Recreativa Arenas Negras. Op nog géén kilometer afstand van waypoint CuevaSamara passeren we de gelijknamige berg Montaña Cascajo. We zien daar een pad dat naar de top gaat. Als we de 4×4 weg afgaan komen we op een pad dat wij op de gps én gevoel hebben gelopen. Ook hebben we een aantal wandelstenen (bij)geplaatst. We steken de TF-38 over en nemen een kijkje bij de Cueva de Samara. Niet spectaculair. Lopen een rondje via de TF-38 en gaan dan ons laatste stuk, via een onverharde weg, naar de Sámara. Samenvattend: afwisselend landschap met als blikvanger de Teide en de Pico Viejo.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38 bij waypoint Samara
Lengte:
14.9 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
26/11/2014
Verbindingen:

Montaña Sámara
Bus: geen
Auto: TF-38, waypoint Samara