3.44 Parador – Vilaflor

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt parkeerplaats bij de Ermita bij de Parador. Daar is op steenworpafstand ook de bushalte. Het eerste gedeelte van de route is vrijwel horizontaal tot aan het punt waar we de (onverharde) weg oversteken. Daar begint (de gerestaureerde) route 31 van het Parque Nacional. Samenvattend: eerste helft adembenemend, tweede gedeelte weinig of geen uitzicht.

Wij gaan naar de bergkam. Op en naar de bergkam adembenemende uitzichten. Op het punt waar route 31 rechtsaf gaat (wandeling 3.08 Parador – Las Lajas) en de route naar de Guajara linksaf (wandeling 3.25 Guajara RW) moeten wij ‘rechtdoor’. Op het eerste gezicht zien we echter geen (duidelijk) pad. Goed kijken is dan de remedie en dan zien we (gelukkig) wandelstenen. Véél wandelstenen zijn er geplaatst omdat het pad niet altijd goed zichtbaar is. Maar er wordt wel véél gelopen.

Hoe verder we komen des te duidelijker wordt het pad. We genieten van de uitzichten. We komen nog een piepklein gebouwtje tegen (Caseta Del Aqua) waar zelfs overnacht wordt! Toch moeten we op sommige punten heel goed opletten. Het pad is dan ‘even’ weg maar wandelstenen en de gps wijzen ons de weg. Op het punt dat we op de ‘maanlandschapwandeling’ (PR TF 72) komen kiezen we ervoor niet eerst naar het maanlandschap te gaan (ca. 1.2 km héén en terug) maar direct rechtsaf te gaan. Het pad ligt er fraai bij. Uitzichten zijn er niet.

Daar waar de Barranco de Las Mesas oversteken is de omgeving fotogeniek. Maar dit keer speelde de bewolking ons parten: géén uitzicht. Als we weer uit de barranco zijn geklommen is het nog ca. 3 km naar Vilaflor (bushalte). Vanaf de kerk tot aan de bushalte kan op meerdere plaatsen de inwendige mens versterkt worden maar als we de bus willen halen is daarvoor weinig of géén tijd.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21 bij Parador waypoint ErmitaPN
Lengte:
12.1 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
400 meter stijgen; 1150 meter dalen
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
03/12/2014
Verbindingen:

Parador de Cañadas del Teide
Bus: TF-21, eenmaal per dag heen en terug vanaf Playa de las Americas (lijn 342) en Puerto de la Cruz (lijn 348)
Auto: TF-21 bij Parador waypoint ErmitaPN

Vilaflor
Bus: TF-21-51, bij tankstation, waypoint BusVilaflor, lijn 342 (éénmaal per dag) haltes 7672/7673, lijnen 474 en 482, halte 7635.
Auto: TF-21-51, idem OF waypoint VilaflorP