3.43 TF-24 El Centeno (Km16, Las Lagunetas) RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint TF24ElCenteno bij Km16 aan de TF-24. Wij hebben een rondwandeling samengesteld uit gedeelten van de bewegwijzerde wandeling SL TF-299 en de (vermoedelijke) Camino Candelaria naar Igueste. Vrijwel de gehele wandeling gaat door bebost gebied. Op sommige punten kunnen we  de fraaie omgeving zien. Ook Santa Cruz kunnen we in de verte onderscheiden. Bij waypoint FuenteMadre is een ‘tappunt’ maar veel water komt er niet uit. Wij hebben ons afgevraagd (geen antwoord gekregen) of dit punt deel uitmaakt van een (pelgrims)route naar Candelaria via de Pista El Fayal.

Op het punt dat wij de bewegwijzerde route SL299 verlaten komen we op de Pista El Fayal. Als deze Pista een scherpe bocht naar rechts maakt gaan wij nog een kort stuk door tot aan hoogspanningsmasten. Op dát punt staat een bordje ‘Candelaria’ met de bekende afbeelding van het pelgrimspad. Wij zijn ‘onder’ de hoogspanningsleidingen omhoog gegaan en gaan er (nu) vanuit dat dit tracé deel uitmaakt van een pelgrimsroute naar Candelaria.

Bij de ‘eerste’ pelgrimspaal zijn we opnieuw de Pista El Fayal opgegaan en komen dan uit bij ons uitgangspunt El Centeno/Las Lagunetas. In ieder geval is dit deel wél een gedeelte van een pelgrimsroute naar Candelaria. Onbeantwoord is dan nog de vraag of de route via Fuente Madre gaat. Samenvattend: Leuke wandeling met veel bloemen (april) en door bebost gebied.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-24, waypoint TF24El Centeno (Km16)
Lengte:
6.7 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
09/04/2014
Verbindingen:

TF-24 El Centeno (Km16, Las Lagunetas)
Bus: geen verbinding
Auto: TF-24 waypoint TF24 El Centeno (Km16)