3.42 Narices Del Teide RW2 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt Mirador de Chío (Narices del Teide) aan de TF-38, waypoint MiradorChio. We doen eerst de route 18 van Parque Nacional (Chavao) en gaan na ruim 500 meter rechtsaf de Camino de Las Cocinas in, één van de gepubliceerde camino’s op Wikiloc van de gemeente Guía de Isora. Prachtig stuk over een lastig pad. Hier en daar goed opletten voor de ‘juiste’ route. Mooi uitzicht op het gebied rondom de Pico Viejo en het Teno gebied.

Op het punt dat we een 4×4 weg bereiken gaan we linksaf. Na korte tijd niet meer geschikt voor 4×4 auto’s en bij de eerste barranco (Bco Charaquete; volgens OSM Bco Tamuja) is de weg volledig weggeslagen (de vele regens 2013-2014). Gelukkig kunnen we de barranco toch oversteken. Bij de volgende barranco (Bco Del Cedro; volgens OSM Bco Manoca) begint een pad (Camino Lomo de Las Vistas) direct aan de rechterkant ná een diepe watersleuf. Goed aangelegd maar omdat de planten heel weelderig groeien wordt het steeds lastiger het pad te volgen.
In 2018, bijna vier jaar later, niets van overvloedige plantengroei gemerkt. Wellicht gevolg van de droogte van de afgelopen tijd? Aan de overkant van de barranco tekent zich weer het pad duidelijk af.
Bij wandeling 1.48 Mirador de Chirche RW4 kwamen we van de andere kant en was de overkant moeilijker te vinden. Dáárom waypoint LastigPunt Barranco Manoca geplaatst.

Daar waar ‘onze’ Camino doorgaat (komt uit op de bewegwijzerde route PR TF 70) houden we ‘links’ aan (wandelstenen). Ook dit pad is goed te onderscheiden in het landschap. Ook hier geldt hetzelfde als bij de Barranco Manoco bij wandeling 1.48. Dáárom waypoint LastigPunt 1.48 geplaatst. Maar óók wij komen uit, maar dan later, op de PR TF 70.
Het stuk dat wij gelopen hebben van de bewegwijzerde route is op tenminste één plaats versperd. Niet onoverkomelijk maar betekent wel dat het pad niet onderhouden wordt. We lopen nu over de Camino de la Madre en daarna op een onverharde weg, geschikt voor 4×4 auto’s.
Tot onze grote verrassing zien we voor ons vier moeflons op de weg staan. Voor het eerst in ruim 7 jaar zien we deze dieren. Foto’s gemaakt met onze telefoon maar (helaas) niet goed zichtbaar.
In een scherpe bocht lopen we ‘rechtdoor’ en zien dan ‘opnieuw’ het pad van de route PR TF 70. Dit is identiek aan route SPN 35 van Parque National. Dit pad lopen we uit totdat we opnieuw op de onverharde weg uitkomen. Nog ruim 20 minuten en dan zijn we weer bij ons uitgangspunt Narices del Teide.
Samenvattend: zware maar prachtige wandeling in een wonderschone omgeving.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38, waypoint MiradorChio (Narices del Teide)
Lengte:
12.4 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
700 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
07/04/2014
Verbindingen:

Mirador de Chío/Narices del Teide (TF-38)
Bus: geen
Auto: waypoint MiradorChio