3.41 TF-24 El Centeno (Km16, Las Lagunetas) – La Matanza

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Deze wandeling vertrekt van waypoint TF24 El Centeno (Km16) aan de TF-24. Dit is óók het begin/einde van de bewegwijzerde wandeling SL TF 299 naar/van Barranco Hondo. Samenvattend: interessante en gemakkelijke route. Deze wandeling gaat voor een groot deel door bebost gebied tot aan waypoint La Vica maar dan zijn we al over de helft. Een bijzondere wandeling: (gedeeltelijk) gemarkeerd als PR TF-25. Ook is het een gedeelte van een Camino Candelaria tot aan waypoint Las Calderetas.

Het eerste gedeelte gaat volledig door bebost gebied en tot aan waypoint Las Calderetas, een Area Recreativa, dalen we ruim 400 meter. ‘Bewegwijzerd’ als PR-25 wandeling én als Camino Candelaria. Bij waypoint Las Calderetas ‘verlaten’ we de bewegwijzering van beide soorten wandelingen. Echter bij waypoint La Vica verschijnt plotseling weer een bewegwijzering. Op dat punt is het even lastig omdat een pad (terecht?) is afgesloten (ca. 9 maanden later volledig dichtgegroeid met braamstruiken) maar bij de trap kunnen we nog omhoog (zie fotogalerij) waar we bij de Mirador de la Vica uitkomen.

Aan de andere kant gaan we de trap weer af en komen dan weer op een bewegwijzerde route (even goed opletten) die op sommige punten ‘versperd’ is door bomen die over het pad liggen. Gelukkig niet onoverkomelijk. Hier ontbreken aanwijsborden. Wél de PR-verfstrepen. In La Matanza zijn we van de route afgeweken maar bij de kerk, waypoint La Matanza, hebben we geen informatiepaneel gezien.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-24, waypoint TF24 El Centeno (Km16)
Lengte:
11.5 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
1000 meter (naar beneden)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen

Gewandeld:
03/04/2014
Verbindingen:

TF-24 El Centeno (Km16, Las Lagunetas)
Bus: geen verbinding
Auto: TF-24 waypoint TF24 El Centeno

La Matanza (TF-4)
Bus: waypoint BusTF4Matanza, haltes 4002 en 4007 (lijnen 62,101,102,107, 108 en 310)
Auto: waypoint Matanza