3.38 Mirador Narices del Teide – Mirador Boca Tauce (h/t)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Deze wandeling vanaf Mirador de Chío (Narices del Teide) is grotendeels gelijk aan de route 18 (Chavao) van Parque Nacional. Geen ‘bus’ route vanwege bustijden en mogelijk onaangenaam weer. Gemakkelijke en mooie wandeling die door een zeer fraai landschap loopt. Vertrekpunt is Mirador de Chío (Narices del Teide). Aan de overkant van de parkeerplaats staat het informatiepaneel van de route no. 18 van Parque Nacional. Het eerste stuk gaat over losse stenen maar is uitstekend gemarkeerd. Niet zo gemakkelijk te lopen. Echter wel prachtig uitzicht!

We komen uit op een 4×4 weg, volgen deze weg ruim een kilometer en gaan dan linksaf een breed pad op dat met een ketting is afgesloten. Hier wijken we (even) af van de route no. 18 maar komen – na korte tijd – weer op de route. Aan de rechterkant mooie ‘wanden’ en aan de linkerkant ‘zwart’ gesteente. Ogen strelend!

Bij een paar hoge rotswanden gaan we het zwarte gesteente weer op met ‘losse’ ondergrond. Maar niet voor lange tijd! We komen uit bij het uitzichtpunt Juan Évora, d.i. het officiële eind- startpunt van route 18 Parque Nacional. Wij lopen nog even door langs de TF-21 naar de Mirador de Boca deTauce. Het uitzicht op de terugweg is héél anders. Heen én terug hebben we van deze wandeling bijzonder genoten. Tot aan waypoint KP 18PN TF70 loopt de (terug) wandeling parallel met de bewegwijzerde route van de gemeente Guía de Isora PR TF 70 via Tágara naar Guía de Isora. Het laatste stuk van de wandeling wijkt ook af van no. 18. Daar waar de route over de losse stenen (weer) begint houden we rechts aan en lopen naar de TF-38 en daarna langs de weg tot aan de Mirador Narices del Teide. Samenvattend: Schitterende wandeling!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38, waypoint MiradorChio
Lengte:
9.3 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
60 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
12/03/2014
Verbindingen:

Mirador de Chío/Narices del Teide (TF-38)
Bus: geen
Auto: waypoint MiradorChio

Boca Tauce (TF-38-TF-21)
Bus: lijn 342 (vanaf Playa de las Americas), éénmaal per dag, haltes 7682/7683
Auto: waypoint BusBoTauce