3.37 Teleférico del Teide – Pico Viejo (h/t)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de kabelbaan (Teleférico del Teide) bij waypoint Teleferico. Het is belangrijk zo vroeg mogelijk te vertrekken. De eerste lift gaat om 09.00 uur. We waren op dat tijdstip niet de enigen! Deze route is o.i. alleen mogelijk als daadwerkelijk van de eerste lift gebruik wordt gemaakt. Binnen de bustijden niet mogelijk. De kabelbaan brengt ons in ca. 8 minuten van ca. 2.200 meter naar ruim 3.500 meter hoogte. Het kan van belang zijn de tijd te nemen om aan de overgang van ruim 1300 meter – binnen 10 minuten – te wennen.

Het eerste gedeelte van de route tot aan Mirador Pico Viejo (waypoint Mir PicoViejo) is een goed aangelegd pad. Op het moment dat we de Mirador verlaten wordt het pad minder aangenaam. Op sommige plaatsen ligt nog sneeuw dat de hardheid van ijs heeft. Niet ongevaarlijk. Ondanks het feit dat de route bewegwijzerd is, is het lastig op sommige plaatsen het juiste pad te kiezen. Gelukkig zijn er in de loop van de jaren wandelstenen geplaatst. Bijzonder aangenaam!

De uitzichten zijn fenomenaal. Helder weer. Gomera, La Palma, El Hierro en Gran Canaria zijn duidelijk te onderscheiden. Bij het bord van route 23 naar Los Roques, waypoint PN23 Los Roques, is het nog bijna 500 meter tot aan de krater van de Pico Viejo. Indrukwekkend. Samenvattend: inspannende maar prachtige wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, station kabelbaan, waypoint Teleferico
Lengte:
6.8 km
Tijdsduur:
Ruim 5 uur incl. kabelbaan (zonder wachten)
Hoogteverschil:
450 meter
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij sneeuw (verboden!); wandelstokken aanbevolen. Bij sneeuw en/of regen kan kabelbaan gesloten zijn.

Gewandeld:
14/02/2014
Verbindingen:

TF-21 station kabelbaan Teleférico
Bus: Lijnen 342 (Playa de las Americas) en 348 (Puerto de la Cruz): éénmaal per dag (o.i niet mogelijk)
Auto: waypoint BusTeleferico