3.35 Teleférico del Teide – Boca Tauce (PN no. 9 en 28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt waypoint Teleférico del Teide. Vanaf 09.00 uur gaan de liften naar boven. Het is verstandig vóór 09.00 uur aanwezig te zijn. Dan kun je met de eerste lift mee! Wandeling is o.i. niet geschikt binnen de bustijden. Alléén mogelijk met twee auto’s! De lift heeft als vertrekhoogte 2.356 meter en een aankomsthoogte van 3.555 meter. Ca. 8 minuten is de reistijd. Wanneer we uit de lift komen gaan we eerst onder het gebouw langs en daarna nemen we route 12 van het Nacional Parque.

De neiging bestaat de ‘mensen’ achterna te lopen (zo ook wij!) omdat de meesten route 10 nemen van Parque Nacional naar de top. Tot aan het uitzichtpunt op de Pico Viejo (waypoint Mir PicoViejo) is een gemakkelijk pad. Onderweg kun je uit enkele spleten in de rotsen de warmte van de vulkaan voelen. Na het uitzichtpunt op de Pico Viejo wordt het pad ‘slecht’. Op zich goed te volgen door de geplaatste wandelstenen. Goed schoeisel en stapzekerheid is een belangrijke voorwaarde om de route te lopen. Het eerste stuk van de route wordt ‘beheerst’ door het uitzicht op de Pico Viejo. Bijzonder aangenaam en indrukwekkend!

Bij waypoint PN23 Los Roques gaat een wandelpad naar Los Roques (onze route 3.34 Teleférico del Teide, rondwandeling). Je komt dan uit bij de bekende rotsformatie tegenover de Parador. Even verderop is de ‘entree’ (waypoint Krater PicoViejo) naar de krater van de Pico Viejo. Gezien de wandelsporen wordt daar regelmatig gelopen. Bij waypoint PN 28 gaat de route Chafari richting Boca Tauce.

Zeer bijzonder is dat je tussen de Narices del Teide door loopt. Je hebt dan zicht op beide kraters van de uitbarsting in 1798. Bij de afdaling loop je eerst over de rand van de krater. Daarna volgt een moeilijke afdaling omdat er veel los grind/zand ligt. Na ca. één uur komen we dan op een 4×4 weg tot aan de TF-38 wat het eindpunt van de wandeling is. Maar in 2018 hebben we – via een nieuw pad – de verbinding gemaakt met het kruispunt van Boca Tauce. De uitzichten zijn fenomenaal maar dan moet het weer meewerken. In dit gebied is het weer heel veranderlijk. Zo schijnt de zon en zo regent het.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, Teleférico del Teide
Lengte:
11.9 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
1500 meter (naar beneden)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid, bij “goed” weer. Goede conditie en “getraind”. Lengte excl. kabelbaan

Gewandeld:
16/03/2012
Verbindingen:

Teleférico del Teide
Bus: Teleférico del Teide (gezien het uur van aankomst van de bus – ca. 11 uur – en de afstand van de route is het niet mogelijk de bus terug te nemen bij Boca Tauce). Om 11.00 uur kan er ook een lange wachtrij voor de lift zijn!! Om 09.00 uur vertrekt de eerste lift en dan bent u niet alleen. Ticket kan online besteld worden. Dan heeft u voorrang!
Auto: Teleférico del Teide (met twee auto’s)

Boca Tauce
Bus: lijn 342 (alléén naar Playa de las Americas) Vertrekt even na 16.00 vanaf Boca Tauce
Auto: bij kruispunt Boca Tauce; met twee auto’s. (T-kruising TF-21 en TF-38)