3.32 La Caldera – Los Realejos Alto

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

La Caldera is zowel met de auto als de bus goed bereikbaar via de TF-21, waypoint BusCaldera. Op een doordeweekse dag is het (meestal) heel rustig bij de Area Recreativa. Samenvattend: inspannende wandeling met heel veel bos en begroeiing met mooie uit/doorzichten. De eerste 2 kilometer maakt gebruik van PR TF 35 en is een steile klim van ruim 200 meter.

Daarna gaat het over in pista’s waar ook met een 4×4 auto gereden kan worden. Eerst komen we op de Pista Chimiche, steken de TF-21 over en komen dan op Pista La Bermeja. Op deze Pista is nog goed te zien dat bomen – na een zeer zware storm – letterlijk zijn ‘afgeknapt’. We lopen voornamelijk door het bos maar op sommige punten is er mooi uitzicht op de kustlijn en verdere omgeving.

Ca. 2 km voor Chanajiga gaan we weer ca. 200 meter dalen tot 1200 meter. Goed opletten want de ondergrond is op sommige plaatsen behoorlijk geërodeerd. Bij de Area Chanajiga is – evenals bij La Caldera – doordeweeks meestal rustig. Vanaf dit punt volgen we de PR TF-40 tot aan Los Realejos Alto. Geen gemakkelijk pad omdat – naast de daling tot ca. 350 meter – er ook flinke stijgingen in zitten. Behoorlijk inspannend. Het tracé loopt grotendeels door begroeiing. Er zijn wel mooie uitzichten maar deze concentreren zich op bepaalde punten. Bij regen is de afdaling beslist af te raden omdat óók de dag, ná een regendag (bij ons), het pad op sommige punten nog glibberig was. Stokken zijn in zo’n geval geen overbodige luxe. De route is uitstekend bewegwijzerd vanaf Chanajiga.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21 La Caldera, waypoint BusCaldera
Lengte:
20.2 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
500 meter stijgen en 1300 meter dalen (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen; wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
26/11/2013
Verbindingen:

La Caldera
Bus: TF-21, Area Recreativa (lijn 345, halte 4253), waypoint BusCaldera
Auto: idem
Los Realejos Alto
Bus: Bij rotonde bij Correos TF-335, meerdere lijnen en haltes, waypoint BusRealAlto
Auto: idem