3.29 Corral del Niño – La Crucita

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Tijdens onze autotocht naar ons vertrekpunt hadden we vanaf Boca Tauce tot aan onze bestemming prachtig zonnig weer. Maar we waren nog niet uitgestapt of de lucht trok helemaal dicht. Even waren de wolken en mist weg maar vrijwel de hele wandeling hebben we geen uitzicht gehad. Over wisselvallig weer gesproken! Het eerste gedeelte van onze wandeling (route 21 Parque Nacional) gaat via een 4×4 weg waarop rijden met de auto is toegestaan. Daarna gaat het over in een voetpad. Op een steenworpafstand van de TF-24 (einde route 21) ‘vervolgen’ wij het pad en verlaten route 21.

Dit gedeelte tot aan de route 17 Parque Nacional (Igueque)is een tussenstuk dat moeiteloos te volgen is. Ook hier moet het mooi zijn maar we zien niets! Het tussenstuk eindigt bij de TF-24 en aan de overkant begint route 17 (waypoint PN route17). Goed te volgen pad maar het blijft nog steeds mistig en winderig. Bijzonder jammer want de uitzichten moeten – volgens ons idee – heel fraai zijn. We gaan zeker een keer terug (bij goed weer!). Het eind van de route ligt op korte afstand van het uitzichtpunt La Crucita, de eindbestemming van onze wandeling.

Op het informatiepaneel bij deze wandeling staat een waarschuwing: tijdens bloeiseizoen staan er bijenkasten. Wees voorzichtig! (vrije vertaling). Het is bijna niet te geloven: Tijdens onze terugkeer met de auto trok de lucht open en was het bijzonder fraai en zonnig. Het landschap rondom de Teide (ca. 18.00 uur) was fenomenaal omdat de zon het landschap op een geheel andere wijze belichtte dan de morgenzon! De weg van en naar de Teide verveelt nooit.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-24 bij parkeerplaats Corral del Niño, waypoint CorralNino
Lengte:
9.1 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter dalen en 150 meter stijgen
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Weer kan heel snel veranderen! Let op voor bijen tijdens bloeiseizoen (route 17 PN)

Gewandeld:
28/02/2013
Verbindingen:

Corral del Niño (TF-24)
Bus: geen verbinding
Auto: TF-24, bij waypoint CorralNino

La Crucita (TF-24)
Bus: geen verbinding
Auto: TF-24, bij uitzichtpunt, waypoint Crucita