3.27 Barranco de la Arena AR RW1 (vanaf TF-344)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Area Recreativa Barranco de las Arena, waypoint BcoArena. Uitsluitend per 4×4 auto bereikbaar via de TF-373 (La Montañeta) of de TF-344 (La Guancha heeft onze sterke voorkeur). In de praktijk rijden daar alle soorten auto’s .Vanaf de TF-344 is het ruim een half uur rijden met een max. snelheid van ca. 20 km.
Voor degenen die niet opzien tegen een wandeling van ca. 19 kilometer kunnen ook vanaf La Guancha vertrekken en deze wandeling met 7.08 combineren.
We gaan met de cijfers van de klok mee en gaan het brede pad op. We dalen eerst ruim 200 meter. Aan onze file is te zien dat we ons een poosje hebben verpoosd bij de Recreativa.

We lopen voor een deel langs een waterleiding en we komen zelfs voorbij een Galería die afgesloten is. Voor ons gevoel kwam er zelfs een warme lucht uit! Als we uit het bos komen krijgen we zicht op de kustlijn. Heel mooi bij helder weer! Maar dat duurt maar even als we weer in het bos verdwijnen en met onze klim beginnen van ruim 200 meter.

Op sommige punten in de route ‘lijkt’ er een pad te lopen. Goed opletten en de route van de GPS volgen! Wij hebben deze ‘geschoond’ van onze onjuiste ‘keuzes’. Dit betekent niet dat je dan óók kunt uitkomen maar wij houden van zekerheid. Deze route lopen wij niet in het weekend. Dan kan het heel druk zijn bij de Recreativa en op de toevoerweg!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Area Recreativa Barranco de la Arena, waypoint BarrArenas
Lengte:
6.6 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
25/02/2013
Verbindingen:

Barranco de la Arena AR (vanaf TF-344)
Bus: geen (mogelijkheid combinatie met route 7.08)
Auto: TF-344, ingang bij waypoint ElLagarTF344