3.26 Filo – Parador

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Over de bergkam

Route no. 4 van Parque Nacional (wandeling 3.14 Parador – El Portillo) gaat ‘onderlangs’ en deze route gaat ‘bovenlangs’(route 8 Parque Nacional). Wij zijn vertrokken vanaf het beginpunt van de route aan de TF-21, waypoint Filo. Wandeling stond al heel lang op ons wensenlijstje. Bijzonder fraai!!

Het is ook mogelijk te vertrekken vanaf El Portillo om later aan te sluiten op deze route. Dan is het noodzakelijk onze wandeling 3.54 (El Portillo – El Filo RW) te gebruiken. De route is dan ca. 4 km langer en wordt dan bijna 23 km. De bus kán dan worden gebruikt maar daar staat tegenover dat de afstand – volgens ons – te groot is de bus te ‘halen’ bij de Parador. Slapen in de Parador is mogelijk. Kosten ca. 150 euro voor 2 personen incl. ontbijt (2013).

Bij twee punten op de route zijn we naar ‘rand’ gelopen om nog meer te genieten van de uitzichten rondom de Teide. Daar hebben we een waypoint geplaatst. Bij waypoint KP PR TF86 buigt zich een bewegwijzerde wandeling af naar Villa Arico (wandeling 3.40 Parador – Villa Arico). Vanaf de Parador ruim 23 km. Bij waypoint KP Filo verlaten we de kam en gaan we naar de ‘beneden’ route 3.14 (Parador – El Portillo).
Tot aan waypoint KP Filo zijn we niemand tegengekomen!

Niet ongebruikelijk maar toch! Mede door de afstand: zware wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, waypoint Filo
Lengte:
18.7 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter stijgen en 400 meter dalen
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
18/02/2013
Verbindingen:

TF-21, waypoint Filo
Bus: geen (zie opmerking in tekst over El Portillo)
Auto: TF-21, waypoint Filo

Parador (TF-21)
Bus: TF-21 Parador, waypoint Ermita PN. Vertrek om 16.00 naar Playa de las Americas en Puerto de la Cruz.
Auto: idem