3.25 Parador – Guajara RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Schitterende maar zware wandeling.
Vast vertrekpunt de Parador, waypoint Ermita PN, aan de TF-21. Voldoende parkeerplaats voor 10.00 uur. De rondwandeling is nu samengesteld op basis van ‘officiële’ routes. In 2013 hebben wij de route gelopen zoals destijds vermeld in de wandelgidsen. De zgn kortere route gaat vanaf de Guajara via de Sendero Cortado en is vermeld op de OSM-kaart. Of deze route nog gebruikt kan/mag worden is ons niet bekend.

Eerst een ‘horizontaal’ gedeelte maar dan begint de klim. Wij vinden deze heel pittig! Bij het eerste informatiepaneel gaan we richting Guajara Alto. Nu wacht ons 2e een pittige klim. Voor een gedeelte geldt een waarschuwing voor ‘vallende’ stenen. Treffend staat vermeld bij de informatie: uw veiligheid is onze zorg maar is uw verantwoordelijkheid! Het pad is goed gemarkeerd maar het is wel van belang goed op te letten omdat er gedeelten zijn die niet zo gemakkelijk begaanbaar zijn. Stapzekerheid is dan voorwaarde!

Tijdens de hele wandeling hadden we zeer helder weer en fantastisch zicht. Eén maar: we hadden ons fototoestel ‘vergeten’! De opnames op de site zijn van de wandeling van 2013! Bij het uitzichtpunt op de Guajara Alto is het nog extra genieten maar het hebben van hoogtevrees is dan geen goede eigenschap.
In de afdaling zijn er stukken waar veel los ‘grint’ ligt. Uitglijden is dan heel gemakkelijk! Over de omgeving hoeven we niet meer te spreken bij dit mooie weer. Maar het kan heel snel veranderen, zoals ook wij gemerkt hebben!
Bij waypoint KP Guajara komen we op de Pista de Siete Canadas. Een verademing na de paden! Het is nog mogelijk een afsnijder te nemen volgens de OSM-kaart. Hebben wij een aantal keren gedaan. Als we de route bijna ‘sluiten’ is er ook een afsnijder maar deze bestaat o.i. niet (meer).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Parador, waypoint Ermita PN, aan de TF-21
Lengte:
10.9 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
700 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
12/04/2019
Verbindingen:

Parador (TF-21)
Bus: Parador, waypoint Ermita PN, aan de TF-21. Vertrek om 16.00 naar Playa de las Americas en Puerto de la Cruz.
Auto: idem