3.23 El Lagar AR RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

El Lagar is één van de vele plaatsen waar je kunt barbecuen. Waarom deze plaatsen zover van de ‘bewoonde’ wereld afliggen is ons nog steeds een raadsel. Er zijn twee toevoerwegen: één vanaf de TF-373 en één vanaf de TF 344.
De autoroute vanaf de TF-373 tot aan de TF-344 duurt bijna twee uur. Toevoerroute vanaf de TF-344 heeft onze voorkeur.
Op deze wegen, die zich bevinden in het beschermde natuurgebied van Corona Forestal, mag met een 4×4 auto gereden worden. Een interessante route in een gebied waar je normaal niet met een auto komt.

De autoroute is duidelijk gemarkeerd. De wandeling begint bij El Lagar. Het eerste stuk gaat via de route van Corona Forestal maar na korte tijd slaan we rechtsaf een 4×4 pad in. Route is gemakkelijk te volgen en heel goed beloopbaar. Tijdens de rondwandeling hebben we afbeeldingen gezien van een wandelroute. Ons is niet duidelijk wat daar de betekenis van is. Ook op de website geplaatst. Zo nu en dan zicht op de noordkant van de Teide waar nog een beetje sneeuw ligt.

Bij de barranco de la Arena moeten we niet de 4×4 weg volgen maar het terrein opgaan van de Zona Recreativa. Daar loopt een pad richting El Lagar. In het begin een heel begaanbaar pad maar (bijna) aan het eind liggen een aantal omgevallen verbrande bomen. Dit pad geeft een aparte dimensie aan deze rondwandeling en we zijn blij dat we de route van Corona Forestal niet hoeven te volgen. Een fraai pad met zo nu en dan fraai uitzicht op de Teide. Samenvattend: een mooie wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Montañeta, TF-373, bij waypoint ElLagarTF373
Lengte:
8.3 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
18/12/2012
Verbindingen:

El Lagar (Area Recreativa)
Bus: geen verbinding
Auto: Via TF-373 (La Montañeta, waypoint El Lagar TF-373) OF via TF-344 (La Guancha, waypoint ElLagarTF344). Voor 4×4 auto’s.

La Guancha TF-344
Bus: geen
Auto: (4×4) bij waypoint ElLagarTF344