3.16 Volcanes de Fasnia RW (TF-24)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt met informatiebord is km paal 38 aan de TF-24. De parkeerplaats is – vanaf El Portillo – aan de linkerkant! Helaas is er geen busverbinding tussen El Portillo en Santa Cruz. Een lichte en interessante route waar de gevolgen van de vulkaanuitbarsting van ruim 300 jaar geleden nog goed te zien zijn. De route is overeenkomstig no. 20 van het Parque Nacional. Het is een goed te lopen route met betrekkelijk weinig hoogteverschil.

Bovendien is het merendeel van paden 4×4 wegen. Als de route tegen de wijzers van de klok gelopen wordt komen we bij het verste punt van de route op een ‘openbare’ 4×4 weg. Daar ligt ook zwarte lava van de uitbarsting in 1704-1705 van de vulkaan Montaña Negra de Fasnia. Welk verkeer is toegestaan staat vermeld op het informatiebord bij de TF-24. Waar vroeger’ over de TF-24 teruggelopen moest worden er is nu een pad dat onder de weg is aangelegd en gemarkeerd is met stenen.

Op deze route is er wel voortdurend ‘uitzicht’ op de Teide maar omdat de route in het landschap is ingebed is er geen uitzicht op het landschap beneden. In de beschrijving van de route van het Parque Nacional staat dat er zicht is op Güímar. Maar tijdens onze wandeling was er een calima en dan is er geen uitzicht. Het is glooiend landschap en we komen een aantal 4×4 wegen tegen die alleen toegankelijk zijn voor auto’s van het Parque Nacional en daarom zijn afgesloten.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-24, km paal 38, waypoint CorralNiňo
Lengte:
8.3 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
16/03/2012
Verbindingen:

TF-24, km 38, waypoint Corral Niňo
Bus: geen verbinding
Auto: TF-24 bij km paal 38, waypoint CorralNino