3.14 Parador – El Portillo

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt Parador aan de TF-21 bij waypoint ErmitaPN. Aangeraden wordt tijdig te vertrekken (ca. 09.00 uur) om de bus te halen bij El Portillo (15.15 vertrek naar de Parador). Wij ontraden de wandeling te doen binnen de bustijden. Toen wij de wandeling hebben gemaakt was de temperatuur ca. 3 graden en geen wind. Aangenaam wandelweer. Hier en daar was zelfs ijs op het wandelpad te zien.

In de periode december – januari komt de zon niet boven de bergwand en loop je in de ‘schaduw’. De ogen worden meer gestreeld als de route vanaf de Parador gekozen wordt omdat de zon steeds meer naar ‘achteren’ gaat en je dan niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het landschap verandert meerdere malen en dat verveelt niet. Integendeel! Het maximale verschil in hoogte tussen Parador en El Portillo via deze route over een afstand van ruim 16 km is ca. 160 meter en dat op een hoogte van meer dan 2000 meter vinden wij heel bijzonder!

Tijdens onze wandeling voelden wij ons hele kleine mensjes in het indrukwekkende landschap. Ca. 70 meter vóór de TF-21 gaan we een rechtsaf een pad op (=GR 131) dat ons brengt bij het kruispunt waar de bus staat en een restaurant is waar allerlei snuisterijen gekocht kunnen worden.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, Paradar waypoint ErmitaPN
Lengte:
16.5 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
160 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
17/01/2011
Verbindingen:

Parador de Cañadas del Teide
Bus: TF-21, eenmaal per dag heen en terug vanaf Playa de las Americas (lijn 342) en Puerto de la Cruz (lijn 348)! (contant betalen)
Auto: TF-21 bij Parador waypoint ErmitaPN

El Portillo
Bus: TF-21, eenmaal per dag heen en terug vanaf Playa de las Americas en Puerto de la Cruz bij kruising TF-21 en TF-24, waypoint BusPortillo
Auto: TF-21 bij bezoekerscentrum El Portillo, waypoint El Portillo OF waypoint BusElPortillo