3.13 Montaña Alto de Guamasa RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een kleinood

Ons vertrekpunt is het bezoekerscentrum van Parque Nacional de Teide bij El Portillo. We steken de TF-38 over en gaan na ca. 70 meter linksaf een pad op (=GR 131) en komen dan uit bij het kruispunt waar zowel de bushalte als een restaurant is. Als het weer helder is zijn de uitzichten op het dal van Orotava adembenemend. Wel moet bedacht worden dat wolken in dit gebied in een minimum van tijd gevormd kunnen worden. Het is dan raadzaam de route met de wijzers van de klok te volgen als het helder is. Al hadden wij de route tegen de wijzers van de klok gelopen dan zouden wij vrijwel geen uitzicht (meer) hebben gehad.

Maar ook het zicht op de Teide en het omliggende gebied is heel fraai. In een route van bijna 5 kilometer wordt onwaarschijnlijk veel ‘geboden’! Wanneer we weer terugkomen bij het kruispunt TF-24-21 lopen we kort langs de TF-21 en gaan dan rechts een pad op dat ons brengt in het ‘parkje’ van het bezoekerscentrum.

Samenvattend: Een echte aanrader waar nog bij komt dat het een lichte route is met weinig hoogteverschil en met een goed te belopen pad.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Bezoekerscentrum Parque Nacional del Teide bij El Portillo, waypoint ElPortillo
Lengte:
4.7 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
100 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
23/11/2010
Verbindingen:

El Portillo
Bus: Kruising TF-21 en TF-24, waypoint BusElPortillo, lijnen 342 (vanuit Playa de las Americas) en 348 (vanuit Puerto de la Cruz)
Auto: Bezoekerscentrum Parque Nacional, waypoint El Portillo OF waypoint BusElPortillo