3.122 Pista Al Portillo RW2 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Kort, licht en door het ‘bos’.
Bos is met aanhalingstekens omdat wij vanaf El Portillo tot aan ons vertrekpunt onaangenaam verrast werden door de gevolgen van de brand in de zomer van 2023. Ziet er heel troosteloos uit.
Het gebied waar wij gewandeld hebben leek minder aangetast maar het kan een aantal jaren duren voordat de natuur zich helemaal heeft hersteld. De zeer weinige neerslag van de winter 2023-2024 heeft o.i. geen positief effect op het herstel.

Een eerste gedeelte van de wandeling kan zowel bewegwijzerd (LAW GR-131) als niet bewegwijzerd worden gelopen. Hebben bewust voor geen bewegwijzering gekozen maar enkele gedeelten gaan samen. De daling naar de Pista de Los Picachos is niet overal even gemakkelijk.
Eenmaal op de Pista krijgen we tot aan het einde vals plat maar betekent toch een stijging van ca. 180 meter.

Waar we op de Pista Al Portillo komen zien we – even verderop – een hek staan. Verboden te passeren vanwege de brand zomer 2023. Worden zelfs camera’s ingezet. Of dit verbod nog steeds geldt of dat men vergeten is de afsluiting te verwijderen, is ons onbekend. Bij ons vertrekpunt lag het hek op de grond aan de zijkant van de weg en waar de bewegwijzering begon waren nog delen van linten te zien.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Pista Al Portillo (TF-21
Lengte:
4.8 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
180 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
19/02/2024
Verbindingen:

Pista Al Portillo (TF-21)
Bus: geen halte (bij halte: bevelen wij niet aan vanwege frequentie: 1x per dag)
Auto: TF-21, waypoint Pista Al Portillo (TF-21)