3.121 Las Lajas AR – Vilaflor

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooi en zwaar.
Voornamelijk door de lengte en het stijgen in het laatste gedeelte van de 2e helft. Vrijwel geheel een onverharde weg (jeepweg) met een klein aantal (korte) vervelende stukken.
De weg (TF-21) vanaf Vilaflor naar Las Lajas h/t ligt fraai in het landschap. Een minpunt is het passeren van fietsers: niet altijd gemakkelijk waar nog bij komt dat motoren, die plotsklaps met grote snelheid opduiken, zich niet altijd houden aan de regels.
Het 1e gedeelte van de wandelroute is bewegwijzerd als PR TF71 richting Adeje. Wij blijven, bij de afslag naar Adeje, de onverharde weg volgen! We zien dat mountainbikers hier en daar afsnijders, naast waterleidingen – hebben gemaakt. Niet geprobeerd!

Tijdens onze wandeling was er een calima. Op afstand wordt dan alles wazig. Vervelend voor het maken van foto’s.
Bij waypoint 3.121.4 Bco Seco is een heel kunstwerk gebouwd. Komen daarna heel kort op de LAW GR-131 Wij blijven echter de Pista de Trevejos – Vilaflor volgen. Stijgen en dalen maar in het allerlaatste gedeelte zit het venijn: een pittige stijging die dan extra zwaar aanvoelt vanwege het aantal kilometers dat wij in de benen hebben.
Bij de kruising van de TF-21 – TF-51, waar de bushaltes zijn, is een restaurant waar veel fietsers zich verzamelen!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Las Lajas, waypoint Bus Las Lajas
Lengte:
15.4 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
250 meter stijgen en 950 meter dalen.
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
14/02/2024
Verbindingen:

Las Lajas (TF-21)
Bus: Area Recreativa Las Lajas (eenmaal per dag heen en terug, lijn 342 vanaf Playa de las Americas
Auto: Area Recreativa Las Lajas
Vilaflor (TF-21)
Bus: TF-21-51, waypoint BusVilaflor bij tankstation, lijn 342 (éénmaal per dag), haltes 7672 en 7673, lijnen 474 en 482, halte 7635
Auto: in nabijheid TF-21-51.