3.12 Parador – Montaña Majúa RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Wanneer we op tijd vertrekken (voor 10.00 uur) is er meer dan voldoende parkeerruimte bij de Ermita (waypoint ErmitaPN) in de directe nabijheid van de Parador. Een heel afwisselende tocht met veel verschillende landschappen! Deze wandeling is er één van weinig hoogteverschillen. Ondanks dat heeft de wandeling de classificatie middelzwaar gekregen. Twee redenen: afstand en een deel van de wandelroute is, door de rulle ondergrond, minder gemakkelijk begaanbaar.

De route is een combinatie van de sendero’s 19, 16 en een gedeelte van 4. In het algemeen goed gemarkeerd. We gaan voor het restaurant Parador Nacional langs en lopen een aantal meters richting TF-21 en gaan dan een pad rechts in (sendero 19). Goed te belopen maar hier en daar is het pad rul en daarom loopt het daar wat zwaar. Aan het eind van sendero 19 lopen we langs de voet van de Montaña Majúa. Deze berg heeft een mosterdkleur en lijkt te bestaan uit lichte korrels. Het landschap gaat nadien veranderen. Het wordt wat imposanter dan het gedeelte van sendero 19. Het lijkt wel op we recht aflopen op de rotsformaties die voor ons zijn. Maar we buigen af en gaan in zuidelijke richting. We passeren (aan de linkerkant) Los Aljibes. Dit is een waterreservoir dat in verbinding staat met de Teide. Voordat we uitkomen op sendero 4 (Parador-El Portillo) zien we aan de rechterkant overblijfselen van El Sanatoria. Veel wandelaars keren hier weer terug naar de TF-21.

Wij vervolgens onze wandeling en komen dan uit op sendero 4 en gaan rechtsaf. Tot bijna het eind van de route blijft het een 4×4 weg. Aan het eind van de route is het mogelijk een stuk af te snijden van de 4×4 weg. Wanneer we bijna helemaal aan het eind van de 4×4 weg zijn zien we aan linkerkant een aantal rotsformaties waar bergbeklimmers oefenen. We verlaten nu de 4×4 weg en gaan rechtsaf. Het laatste stuk pad is minder gemakkelijk begaanbaar maar we zijn dan ook in het zicht van de haven!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21 bij Parador, waypoint ErmitaPN
Lengte:
12 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Het kan behoorlijk koud en winderig zijn op deze hoogte

Gewandeld:
14/02/2014
Verbindingen:

Parador de Cañadas del Teide
Bus: TF-21, eenmaal per dag heen en terug vanaf Playa de las Americas en Puerto de la Cruz, lijnen 342 en 348.
Auto: TF-21 bij Parador waypoint ErmitaPN