3.119 Montaňa de Las Cuevitas RW2 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zwaar en mooi! Qua hoogteverschil middelzwaar maar vanwege (zeer) lastige gedeelten de kwalificatie zwaar toegekend. Vertrekpunt vanaf waypoint 3.119 Cueva Samara waar parkeergelegenheid is. Op dát punt is het hoogteverschil tussen het asfalt én de parkeergelegenheid aanvaardbaar. Lopen eerst langs de TF-38 en gaan dan een, met wandelstenen gemarkeerd, pad op dat zich verbreedt tot een onverharde weg. Maar (helaas) van zéér korte duur. Krijgen dan een rotsig gedeelte van ca. 200 meter waar we bijna 15 minuten over gedaan hebben! (waypoint 3.119 LastigPunt Rotsen) Er staan veel wandelstenen maar de GPS vinden wij onmisbaar!

Komen dan op het pad dat rond de Montaňa de Las Cuevitas gaat (3.115 Montaňeta de Las Cuevitas RW1). Als we dit pad verlaten komen we op een route die opnieuw voorzien is van veel wandelstenen.
Als we dit pad verlaten komen we op een route die opnieuw voorzien is van veel wandelstenen. Ondanks dat dit pad niet op enige kaart vermeld is, is het goed te volgen. Het pad komt uit op een onverharde weg waar wij rechtsaf gaan.
De onverharde weg is een verademing maar na korte tijd gaan we rechtsaf een pad op met veel wandelstenen. Oplettendheid is heel belangrijk omdat het pad niet altijd (direct) zichtbaar is.

Bij waypoint KP1 3.45-3.106 sluiten we aan op een ander pad. Dit pad is gemakkelijker te volgen maar de ondergrond is niet altijd aangenaam. Bij waypoint KP 3.05-3.45 gaan we linksaf en komen dan op een route van het Parque Nacional. Bij waypoint Samara (parkeerplaats) steken we de weg over, klimmen over de vangrail, en gaan dan een pad af die ons leidt naar een onverharde weg die uitkomt op de TF-38. Bijna aan het eind van onze wandeling kijken we nog even in de Cueva Samara.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint 3.119 Cueva Samara (TF-38)
Lengte:
10.4 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen en stapzekerheid vereist.

Gewandeld:
08/12/2023
Verbindingen:

Cueva de Samara (TF-38)
Bus: geen
Auto: waypoint 3.119 Cueva Samara (TF-38)