3.117 Chinyero RW3 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Licht, mooi en kort!
Helaas is het parkeren – vanwege verschil in hoogte tussen asfalt en parkeermogelijkheid – erg lastig. Het is écht zoeken! Vanaf waypoint Chinyero wordt heel veel gewandeld en wij vinden het een gemiste kans dat er geen goede mogelijkheid voor parkeren is gemaakt! Bij waypoint Chinyero (TF-38) vinden wij het ietsjes minder lastig.
We zijn dáárom bewust vertrokken vanaf onze ‘nieuwe’ waypoint Chinyero (TF-38). Betekent wel bijna 1 km (heen en terug) extra lengte. We zijn niet de enige die uitgeweken zijn naar een andere parkeermogelijkheid!

Vanaf ons vertrekpunt is het ruim 400 meter tot aan de ‘oude’ toegang van de bekende Chinyero rondwandeling (3.03 Chinyero RW1). Blijft ons verbazen dat deze wandeling niet is aangeduid vanaf de TF-38! Als we bij het tracé van de rondwandeling komen houden we eerst de oude onverharde weg aan en komen dan later op de bewegwijzerde route. Slechts van korte duur als we de route verlaten en ‘rechts’ afslaan. Voor een aantal jaren lag een heel dikke boom over het pad maar deze boom is af/doorgezaagd!

Het pad ‘wijst’ zich vanzelf en onderwijl genieten we van het landschap. In dit gebied zijn meer onverharde ‘wegen’ dan de kaart aangeeft. Lopen daarna kort parallel met de TF-38, steken deze over en komen dan weer op een pad dat parallel loopt met de TF-38. Steken over bij de oude toegang naar de Chinyero-wandeling en gaan even later het pad weer terug naar onze bestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38 bij waypoint Chinyero/Chinyero (TF-38
Lengte:
4.4 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
130 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
05/12/2023
Verbindingen:

Chinyero (TF-38)
Bus: geen
Auto: In nabijheid waypoint Chinyero/Chinyero (TF-38)