3.114 Narices del Teide RW4 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Indrukwekkende wandeling rond Montaña El Cedro.
Vertrekpunt Mirador de Chío (Narices del Teide) aan de TF-38, waypoint MiradorChio.
Met name een aantal ‘klim’ partijen en een (deels) niet gemakkelijk pad zijn de redenen voor de classificatie middelzwaar. Waar we de bewegwijzerde route van Parque Nacional verlaten, geeft de ‘Freizeitkarte’ een ruiterpad aan. Meestal goed begaanbaar maar bij dit pad zijn de extra groene stippen welkome aanvullingen op de GPS. Belangrijk is dat bij vraagtekens de tijd wordt genomen om te kijken. In veel gevallen komt dan de groene stip tevoorschijn! Eenmaal op hoogte wordt het een stuk ‘gemakkelijker’ maar opletten blijft belangrijk.

Bij waypoint Mta El Cedro zijn we niet naar de top geweest. Wel hebben we wandelstenen gezien en konden we een pad onderscheiden. Het pad wordt later op sommige punten bijna overwoekerd door struiken. Voordat we op de Camino de la Córcoba komen dalen we flink over een geërodeerd pad. Bij de brandtoren Torre de Chavo begint de onverharde weg. Deze weg verlaten we om het ‘officiële’ pad naar Narices del Teide te gaan volgen. Is weer een flinke klim!

Bij waypoint KP Parque Nacional 18 en PR TF-70 komen we op een onverharde weg met weinig hoogteverschil. Wanneer de onverharde weg overgaat in een pad zijn we dicht bij onze eindbestemming en zien we onze auto op de parkeerplaats.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38, waypoint MiradorChio (Narices del Teide)
Lengte:
7 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Bijna 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken belangrijk.

Gewandeld:
10/03/2023
Verbindingen:

Mirador de Chío/Narices del Teide (TF-38)
Bus: geen
Auto: waypoint MiradorChio