3.113 Pista Las Hayas RW2 (Redondo-Icod)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Voornamelijk boswandeling.
Vertrekken vanaf waypoint Pista Las Hayas op een kruispunt van toegestaan autoverkeer, fietsers en paarden. Waypoint Pista Las Hayas is bereikbaar vanaf Redondo. Even voorbij de kerk links aanhouden (bord Las Hayas). Bij waypoint 7.69 Pista Las Hayas eindigt het asfalt en begint de Pista. Is redelijk – met enige voorzichtigheid – te rijden.

Het eerste gedeelte gaat over een goed begaanbaar pad/onverharde weg. We zien zelfs nog een wybertje aan een boom, d.i. de aanduiding van een vroegere bewegwijzering. Tot op heden (helaas) nog niet in bezit van dit wandelnetwerk uit het verleden. Bij waypoint 3.112 voetpad Topo loopt het pad door (volgens de officiële Topokaart) maar dit is geen garantie zoals we al meerdere keren hebben vastgesteld. Hadden we achteraf wel willen proberen! Had de lengte niet veel beïnvloed.

De stijging van de eerste twee kilometer is ca. 100 meter maar in het 2e gedeelte van 1.5 km is de stijging ook ca. 100 meter. Ietwat pittiger. Daarna gaan we weer dalen en maken nog een uitstapje op het platform van de helikopter landingsplaats waar óók fraai uitzicht is op o.a. Redondo. Op de Pista Fuente Santa wijkt de route van de OSM-kaart enigszins af. Krijgen dan een niet gemakkelijke daling.
Eenmaal op de Pista Las Hayas zijn we op een steenworpafstand van onze auto.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Pista Las Hayas
Lengte:
6.8 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
225 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Auto-navigatie instellen op waypoint 7.69 Pista Las Hayas; daarna Pista volgen tot vertrekpunt.

Gewandeld:
03/03/2023
Verbindingen:

Pista Las Hayas (Redondo-Icod)
Bus: geen
Auto: waypoint Pista Las Hayas