3.112 Pista Las Hayas RW1 (Redondo-Icod)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselende wandeling. Kwalificatie zwaar vanwege afstand en hoogteverschil.
Vertrekken vanaf waypoint Pista Las Hayas op een kruispunt van toegestaan autoverkeer, fietsers en paarden. Met deze wandeling hebben we wandeling 3.10 Pinar Chío (TF-38) – El Portillo (TF-21) volledig opgedeeld in deelwandelingen.
Waypoint Pista Las Hayas is bereikbaar vanaf Redondo. Even voorbij de kerk links aanhouden (bord Las Hayas). Bij waypoint 7.69 Pista Las Hayas eindigt het asfalt en begint de Pista. Is redelijk – met enige voorzichtigheid – te rijden.

De wandeling gaat voor een groot deel over onverharde wegen maar (sterke) erosie en begroeiing hebben er voor gezorgd dat delen de kenmerken van een pad hebben gekregen. Bij waypoint 3.112 voetpad Teno gaat de onverharde weg/het pad door. Gebaseerd (achteraf) op de officiële topokaart. Het ‘rechte’ pad behelst een pittige stijging én is voorzien van struiken. Het minst gemakkelijke deel van de wandeling. Passeren de Pista Canal de Vergara. Daarna krijgen we – op een aantal punten – met sterke erosie te maken maar er bestaat geen twijfel over de te volgen route.
Bij waypoint 3.112 afgesloten staat een hek. Een aantal jaren geleden hebben wij vanaf KP3 ElPortillo deze onverharde weg gelopen. Op één punt (bij een barranco) volledig weggeslagen. Hebben wij wel overbrugd maar toen besloten dit tracé niet op de site te plaatsen. De Topo-kaart geeft nog een verbinding maar de OSM niet meer.

De Pista El Agujero is een boulevard vergeleken met hetgeen wij hebben gehad. We zijn in een ander landschap gekomen! Heel aantrekkelijk. Bij waypoint KP4 ElPortillo gaan we richting de Pista Canal de Vergara. Hier en daar een pittige daling. Eenmaal op de Pista kunnen we weer genieten van het landschap. Wanneer we rechtsaf gaan (flinke daling) komen we in het bos.
Bij waypoint 3.112 Héliport is een landingsplaats voor een helicopter mét fraai uitzicht!
Op de Pista Fuente Santa gaan we (later) linksaf dan de kaart aangeeft. Behoorlijk snelle daling maar we zijn bijna op onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Pista Las Hayas
Lengte:
16.9 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Auto-navigatie instellen op waypoint 7.69 Pista Las Hayas; daarna Pista volgen tot vertrekpunt.

Gewandeld:
03/03/2023
Verbindingen:

Pista Las Hayas (Redondo-Icod)
Bus: geen
Auto: waypoint Pista Las Hayas