3.11 Montaña Arenas Negras RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de bushalte bij het kruispunt TF-21 en TF-24. Heel kort langs de TF-21 en dan gaan we rechts een pad op. Even later komen we in het ‘parkje’ van het bezoekerscentrum van het Parque Nacional. Afwisselende wandeling met veel soorten landschappen. Nadat we het bezoekerscentrum (en de toiletten) gepasseerd zijn steken we de TF-21 over en komen dan op een 4×4 weg. In 2010 hebben we deze wandeling voor het eerst gedaan. In 2015 een ‘herhalings’ oefening.

Wij blijven onder de indruk van het landschap. Het is een rondje Montaña de Las Arenas Negras (2346 m). Vrijwel de gehele route is het een goed en duidelijk pad. We gaan tegen de wijzers van de klok in. Op het punt dat we de 4×4 weg verlaten begint een redelijke klim over ‘losse’ stenen. Maar de uitzichten nemen bij elke meter toe! Als we op het ‘hoogste’ punt zijn wordt daarna de moeilijkheidsgraad ‘gemakkelijk’.

In tegenstelling tot 2010 hebben we nu bijzonder goed uitzicht. Dat maakt een wandeling aangenamer ondanks de zon die, óók op deze hoogte, ‘onbarmhartig’ kan schijnen. Het massief van de Teide blijft indruk maken! Na het hoogste punt zien we aan de linkerkant een diep ravijn verschijnen waar heel duidelijke erosie sporen te zien zijn.

Het tweede gedeelte van de wandeling is weer helemaal anders. We genieten van de (heldere) uitzichten. Ca 70 meter vóór de TF-21 gaat een pad (= GR-131) rechtsaf dat uitkomt bij de kruising TF-21 en TF-24. Bij de bushalte én een restaurant waar ook wat snuisterijen te koop zijn.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 24, waypoint BusElPortillo
Lengte:
9 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
250 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
09/12/2015
Verbindingen:

El Portillo
Bus: TF-21, eenmaal per dag heen en terug vanaf Playa de las Americas en Puerto de la Cruz bij kruising TF-21 en TF-24, waypoint BusElPortillo
Auto: TF-21 bij bezoekerscentrum El Portillo, waypoint El Portillo OF waypoint BusElPortillo