3.109 Pinar Chío RW4 (TF-38) met aanrijroute

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie en lichte route.
Aanrijroute ca. 6.1 km over de Pista Montaña Cascajo. Ca. 25 minuten rijden (toegestane snelheid 20 km maar in de praktijk lager). Volgens het info-paneel bij het begin alleen toegestaan voor 4×4 auto’s. Geen gemakkelijke weg om te berijden maar qua omgeving fraai..
Bij waypoint KP1 ElPortillo begint de wandeling. Daar staan ook de 1e (herhaling) richtingaanwijzers van de auto, ruiter en mountainbike-routes. De hele wandelroute is een ‘onverharde’ weg. In het algemeen niet moeilijk om te lopen.

Bij waypoint KP1 ElPortillo is voldoende parkeerruimte. Het eerste (korte) stuk gaat richting Area Recreativa Arenas Negras. Gaan rechtsaf en dan blijkt het gedeelte waar we lopen een ‘oude’ bewegwijzering te hebben (wybertjes). Echter geen idee waarheen! Op een aantal punten hebben we uitzicht op de Teide. Het maken van foto’s is meestal niet gemakkelijk vanwege ‘tegenlicht’.

Bij het 1e ‘kruispunt’ houden we rechts aan. Klaarblijkelijk lopen we parallel met de Barranco Vistas de San Felipe. Nog de Galería Hoya Negra gepasseerd maar deze niet opgemerkt omdat we vooraf geen waypoint hadden geplaatst. Even later komen we op de Pista El Agujero waar we óók zo nu en dan kunnen genieten van mooie uitzichten.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Pista Montaña Cascajo, waypoint TF-38 Cascajo
Lengte:
5.1 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
140 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen.

Gewandeld:
08/03/2022
Verbindingen:

Pista Montaña Cascajo (TF-38)
Bus: geen
Auto: waypoint TF-38 Cascajo