3.108 Ramon El Caminero AR TW4 (TF-21

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zwaar (mede vanwege afstand) en grotendeels boswandeling.
(Bijna) uitsluitend over Pista’s. Heel kort gebruik gemaakt van de lange afstandswandeling GR-131. ’Onderweg’ waren twee Pista’s afgesloten voor wandelaars. Als je een wandeling hebt uitgezet en als je aan het eind (plotseling) niet verder kunt, kan dit heel onaangenaam zijn. Weten niet of er een website is waar deze werkzaamheden worden vermeld.

We lopen over de Area Recreativa en ‘zoeken’ de Pista. Aan de track is te zien dat er meerdere wegen naar de Pista leiden! Dalen direct flink, ons beseffende dat wij dan aan het eind een flinke klim hebben. Passeren twee Galería’s waaronder de Montaña Enmedio (3.350 meter). Er ligt nog redelijk veel smalspoor. We stijgen en dalen licht. Dáár we gaan ‘draaien’ beginnen we flink te dalen. Je kunt nog sneller dalen als de afsnijder genomen wordt. Hebben het idee dat deze afsnijders veel door mountainbikers worden gebruikt.

Het 2e deel van de route bevat meer stijging maar er zijn meer punten waar we uitzicht – op de kust – hebben. Heel fraai. Als we het (aanwijs)bordje naar Ramon Caminero (2.7 km) gepasseerd zijn, begint de stijging pittiger te worden. Als de wandeling ‘rond’ is en we het laatste stuk naar de Area Recreativa (ca. 800 meter) nog moeten doen, krijgen we het flink voor de kiezen. Het gedeelte van de 2.7 km heeft ons doen besluiten de wandeling de classificatie ‘zwaar’ te geven.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, Area Recreativa Ramon El Caminero, waypoint RamonCaminero TF21
Lengte:
15.3 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
400 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
23/02/2022
Verbindingen:

TF-21 Area Recreativa Ramon El Caminero
Bus: waypoint Ramon Caminero TF21, lijn 348 (vanaf Puerto de la Cruz; eenmaal per dag), haltes 4939/40). Bevelen wij niet aan.
Auto: idem.