3.107 La Caldera AR RW8 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselend én zwaar.
Vertrekken vanaf de Area Recreativa La Caldera aan de TF-21. Volgen eerst de bewegwijzerde route van de GR – 131. De TF-21 niet oversteken maar er onderdoor! Speciale tunnel aangelegd voor wandelaars. Het eerste gedeelte van de wandeling gaat voornamelijk door het bos. Het pad is niet overal gemakkelijk begaanbaar. Daarin onderscheidt een bewegwijzerde wandeling zich niet.

Vanaf waypoint KP1 GR131-133 tot aan waypoint 3.105 verboden toegang hebben we fraai uitzicht op o.a. de Teide die (weer) een witte hoed heeft. Daarna duiken we het bos in en zien de (verboden) ingang van de Galería Pino Soler (lengte 3.868 meter). Op het ‘kruispunt’ van de Pista de Benijos en de Camino Del Lomo Alto begint aan de rechterkant een smal, sterk stijgend, pad. We lopen op een bergrand. Links de Barranco Martianez en rechts de Barranco Del Ratino. Hebben nog een (hellend) pad aan de linkerkant gezien maar niet verkend.

Komen op Pista/onverharde wegen. Bij waypoint 3.107 pad ‘moet’ zich een onverharde weg afbuigen. We zien wel een pad maar vanaf de andere kant waypoint 3.105 onverharde weg zijn we doodgelopen. Komen in de buurt van de TF-21 en maken nog een uitstapje naar de Mirador Interpretativo. Als we op de Pista Chimiche lopen zien we óók het uitzichtpunt waar we zijn geweest. Als we links afbuigen krijgen we een stevige daling richting La Caldera.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 21, waypoint Caldera
Lengte:
17.6 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen.

Gewandeld:
16/02/2022
Verbindingen:

La Caldera
Bus: TF-21, waypoint BusCaldera, lijn 345 (vanaf Puerto de la Cruz; eindbestemming)
Auto: idem