3.106 Montaña Sámara RW4 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de parkeerplaats/uitzichtpunt waypoint Samara aan de TF-38. Bij tijdig vertrek is er voldoende parkeerplaats! De eerste gedeelte van de wandeling is identiek aan route 13 van Parque Nacional. Prachtig uitzicht op de (deels besneeuwde) Teide en de Pico Viejo. De beklimming naar de top van de Montaña Sámara hebben we niet gedaan vanwege de stormachtige wind. ‘Aangeplakt’ vanuit wandeling 3.05 Montaña Sámara RW1.

Bij waypoint KP 3.05-3.45 gaan we linksaf een pad op. Gemarkeerd met wandelstenen en witte stippen. In het algemeen is het pad goed zichtbaar in het landschap. Wordt regelmatig belopen getuige de vele wandelstenen die ons op het rechte pad houden.
Bij waypoint KP1 3.45-3.106 zou – overeenkomstig de digitale kaarten – een onverharde weg beginnen. Dit leek ons gemakkelijker dan de route die we gelopen hebben bij wandeling 3.45 Montaña Sámara RW2. Van een onverharde weg is helaas geen sprake! Het pad is (grotendeels) te volgen met de geplaatste wandelstenen én de GPS. Dáar waar het echt nodig is, staan geen wandelstenen! Consequent de ‘lijn’ aanhouden met de GPS en dan verschijnen er weer wandelstenen.

Op de digitale kaart is duidelijk te zien dat wij afwijken van de ‘onverharde’ weg. Wij hebben (het vervolg van) deze weg niet gezien en de wandelstenen wezen ons een andere weg. Op dat punt hebben wij getopt. Geen pad gezien en wij blijven de route volgen die ooit op Wikiloc is geplaatst.
Ondanks onze ondervonden perikelen vinden wij de route wel verantwoord mét GPS én (enig) richtinggevoel.
Vanaf waypoint KP2 3.45-3.106 is er sprake van een ‘echte’ onverharde weg! De Pista Montana Cascajo stijgt licht maar dat is geen verrassing omdat we al heel veel gezakt zijn. We verlaten de Pista en gaan richting de TF-38, steken deze over, een kort bezoek aan de Cueva Samara, en gaan dan een onverharde weg op die ons leidt naar de parkeerplaats van de Montaña Samara.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38 bij waypoint Samara
Lengte:
14.3 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid.

Gewandeld:
20/01/2022
Verbindingen:

Montaña Sámara TF-38)
Bus: geen
Auto: TF-38, waypoint Samara