3.105 Mirador de Mataznos RW1 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte en mooie wandeling. Vertrek vanaf Mirador de Mataznos waar zowel ‘zee/kustzicht’ als ‘Teidezicht’ is. Heel fraai. Volgens de OSM-kaart is er een bushalte maar wij hebben geen Titsa-bord gezien. We gaan de Pista Mataznos op; bij de 1e kruising zou zich een pad afsplitsen. Er is wel iets dat op een pad lijkt maar we hebben voor het ‘gemak’ de onverharde weg gekozen. Tot aan waypoint 3.105 Camino de Chasna lopen we door het bos. Vanaf dit waypoint is het mogelijk de wandeling ‘andersom’ te lopen: eerst stijgen en daarna dalen.

Komen nu op de bewegwijzerde Lange afstandswandeling GR-131. De merktekens zijn – na een aantal jaren – behoorlijk aan het verbleken en het pad is niet overal gemakkelijk begaanbaar. Hebben – met name in het begin – fraaie uitzichten.
Aan de wandeling is een ‘afsnijder’ toegevoegd van ca. 300 meter. De digitale kaarten gaven een onverharde weg aan maar de weg is grotendeels dichtgegroeid. Niet echt aangenaam vanwege het soort struiken!
Later hebben we besloten de wandeling aan te passen omdat niet ‘iedereen’ gecharmeerd zal zijn van de afsnijder. Een kort gedeelte van de Pista Mataznos hebben wij niet gelopen omdat ons voornemen een aansluitende rondwandeling te maken niet doorgegaan is vanwege een ‘vastloper’, zie waypoint 3.105 onverharde weg.

Daar waar de bewegwijzering verlaten komen we (weer) op de Pista Mataznos die ons weer bij ons beginpunt brengt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Mirador de Mataznos (TF-21), waypoint Mirador de Mataznos
Lengte:
7 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen.

Gewandeld:
31/12/2021
Verbindingen:

Mirador de Mataznos (TF-21)
Bus: waypoint Mirador de Mataznos, lijn 348, halte 4945/6 Margarita Piedra (één keer per dag; raden wij af vanwege o.a. lange wachttijd en mogelijke koude)
Auto: waypoint Mirador de Mataznos OF waypoint 3.105 Camino de Chasna (eerst stijgen; daarna dalen)