3.104 Pinar Chío RW3 (TF-38) met aanrijroute

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie route. Qua hoogteverschil: licht; qua lengte: zwaar.
Aanrijroute 6.1 km over de Pista Mta Cascajo. Ca. 25 minuten rijden (toegestane snelheid 20 km maar in de praktijk lager). Volgens het info-paneel bij het begin alleen toegestaan voor 4×4 auto’s. Geen gemakkelijke weg.
Bij waypoint KP1 ElPortillo begint de wandeling. Daar staan ook de 1e (herhaling) richtingaanwijzers van de auto, ruiter en mountainbike-routes. Wij hebben met de wijzers van de klok mee gelopen. De gehele route is een ‘onverharde’ weg. In het algemeen heel gemakkelijk te lopen.

De eerste helft van de routes heeft een aantal fraaie uitzichtpunten. Tot onze verbazing blijkt een deel van de 1e helft een wybertjes route te zijn (= ‘vroeger’ gebruikte bewegwijzering). Helaas geen verdere aanduiding. Bij waypoint Las Raices 73.4kmMounTainBike is een ‘waterverdeelstation’ o.i.d. en ligt aan de bekende Canal de Vergara. Volgen kort de gelijknamige Pista en gaan dan voorbij de Pista vrijwel direct links. De ‘verbinding’ met de Pista El Agujero is een pittige korte klim. Bij waypoint KP2 ElPortillo hebben we in totaal 200 meter ‘geklommen’.

Het 2e gedeelte van de route bevat heel veel mooie vergezichten. Voor zicht op de Teide (top gedeeltelijk wit) moeten we ‘achterom’ kijken. Ook de bekende Sombrero is duidelijk te herkennen. Het lijkt wel of heel Tenerife met bos bedekt is!
Ook La Palma is goed te onderscheiden maar ligt gedeeltelijk in de wolken.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Pista Montaña Cascajo, waypoint TF-38 Cascajo
Lengte:
18.4 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
22/12/2021
Verbindingen:

Pista Montaña Cascajo (TF-38)
Bus: geen
Auto: waypoint TF-38 Cascajo