3.103 La Crucita RW1 (TF-24)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraai, licht maar stapzekerheid is een vereiste! Ook geen hoogtevrees.
Vertrekpunt het uitzichtpunt La Crucita. Aan de overkant voldoende parkeergelegenheid. Bij het begin van de wandeling fraai uitzicht en toen wij terugkwamen ‘wolken’! Niet ongewoon.

Het oppikken van het begin van het pad kostte enige moeite maar eenmaal op het pad is er geen twijfel meer over het pad. Op een aantal punten heb je uitzicht naar beide kanten! Maar dat zijn dan ook de hoogtevrees-gevoelige plaatsen. Het eind van het pad, waar we de TF-24 oversteken, is niet duidelijk maar met enige voorzichtigheid komen we (gemakkelijk) op de TF-24.
Bij de Refugio de Ayosa (open?) gaan we de trap af en daar begint een ‘pad’. Het begin van het pad wijkt af van de OSM-kaart! Dát is niet de enige afwijking. Het echte pad loopt links van het ingetekende pad (ca. 10-15 meter). Omdat het geheel bedekt is met dennennaalden is het raadzaam goed te kijken. Gelukkig zijn er wandelstenen geplaatst. Hier en daar hebben wij ons steentje bijgedragen.

Ook dit pad heeft geen echte aansluiting op de onverharde weg (waypoint 3.103 Lastig Punt). Andersom zou nog veel lastiger zijn. Eenmaal op de onverharde weg kunnen we weer genieten van de zeer fraaie uitzichten. De onverharde weg kunnen we volgen maar we kiezen ervoor het pelgrimspad (= afsnijder) te nemen naar ons eindpunt. Is nog een korte stevige klim.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 24, waypoint Crucita
Lengte:
3.5 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid vereist, geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
10/12/2021
Verbindingen:

La Crucita (TF-24)
Bus: geen verbinding
Auto: waypoint Crucita