3.102 Mirador de Chimague (TF-24 GR 133)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware route. Grotendeels door het bos met op enkele plaatsen fraaie uitzichten.
Advies: tegen de wijzers van de klok wandelen.
Beginpunt waypoint TF-24 GR133 op ca. 400 meter afstand van de Mirador de Chimague. Het was voor ons de derde ‘zomer’ wandeling en denkelijk ook de laatste ondanks het feit dat we bewust gekozen hadden voor het gebied van de Corona Forestal. In meer opener gedeelten schijnt de zon ‘onbarmhartig’. Dáárom is vertrek om uiterlijk 09.00 uur belangrijk!

Het eerste gedeelte naar de ‘rondwandeling’ is een lastig gedeelte. Zowel het dalen als het stijgen vereist veel inspanning. De route bestaat grotendeels uit Camino’s. Echter de Pista El Roque gaat – in een scherpe bocht – over in een pad dat snel daalt en uitkomt op de Pista las Chamergas. Ook daar is het goed opletten en we hebben een waypoint 3.102 LastigPunt geplaatst en komen dan uit op de Pista Las Torrillas. Het watervalletje (waypoint 7.55 watervalletje) stond ‘droog’ in tegenstelling tot december 2019.

Vanaf dit punt begint de stijging. In het begin ‘vals plat’ maar hoe verder we komen hoe meer we moeten stijgen. Bij waypoint 3.102 rustplaats is het goed toeven om op adem te komen.
In het laatste gedeelte, het meest zware, komen we meer in de ‘zon’. Nu hij heel hoog staat is dit niet echt aangenaam.
Parkeren is in de directe nabijheid mogelijk. Op een paar honderd meter afstand kan van het uitzicht op de twee Miradors genoten worden: Mirador de Chimague en Mirador de Chipeque. Aanrader!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 24, waypoint TF-24 GR133
Lengte:
11.2 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
650 meter (totaal_
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij/na regen en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
24/08/2021
Verbindingen:

Mirador de Chimague (TF-24)
Bus: geen verbinding
Auto: waypoint TF-24 GR133