3.09 El Asiento RW1 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselende wandeling met verschillende ‘landschappen’
Vertrekpunt is de Chinyero aan de TF-38, waypoint Chinyero. Het is een bekende plaats waar véél wandelaars o.a. een rondje Chinyero maken. Helaas niet per bus bereikbaar. Mooie wandeling. Wij gaan het pad op richting de rondwandeling Chinyero (route Chinyero 3.03, PR TF 43) maar gaan – als we voorbij het hek zijn – linksaf. In het begin heel breed maar het gaat over in een smal pad wat zich later weer verbreedt. Het pad wijst zich grotendeels vanzelf door o.a. de wandelstenen.

We komen op de bewegwijzerde route Santiago del Teide – Chinyero. We volgen deze route ca. 1 km. Wij gaan dan linksaf een pad op dat op zeker twee plaatsen overgroeid is met struiken. Even lastig; erom heen en dan komen we weer op de route. Bij waypoint KP Chinyero staat een piepklein kapelletje met zowaar wat bloemen. Ook hier is het pad rijkelijk voorzien van wandelstenen tot aan waypoint KP5 Chinyero.  Het laatste stuk (ca. 600 meter) tot aan de TF-38 kunnen we het predicaat ‘pad’ niet meegeven.
Wel redelijk te lopen maar het volgen van wandelstenen hebben wij als uiterst moeilijk ervaren. Op een aantal plaatsen de ‘weg’ kwijt geweest maar door terug te lopen hebben we de ‘juiste’ route kunnen samenstellen.
We hebben een aantal wandelstenen bijgeplaatst en met hulp van de GPS is het nu, o.i., te doen. De laatste 50 meter naar de TF-38 is vrij stijl maar – met enig geduld – niet onoverkomelijk. Wij gaan even rechtsaf naar het uitzichtpunt Mirador de Los Poleos. We kunnen daar zien waar we onderin tussen de bergen gelopen hebben. We gaan terug en na ca. 1 km zijn we weer bij het beginpunt aangeland.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38 waypoint Chinyero
Lengte:
5.9 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
225 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Aanbevolen: parkeren tussen waypoint Mirador Poleos en Chinyero vanwege hoogteverschil asfalt en parkeermogelijkheid.

Gewandeld:
26/02/2014
Verbindingen:

TF-38 Montaña Chinyero
Bus: geen
Auto: waypoint Chinyero