3.07 Pinar Chío RW1 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselende wandeling! We vertrekken vanaf de Area Recreativa Pinar Chío en gaan richting de TF-38 en lopen langs de weg tot aan het bord, met opschrift Pista Forestal, categoría 2a, waarop vermeld staat dat alleen bepaalde voertuigen ‘authorized vehicles may passed’, d.w.z. jeeps en motorfietsen, de weg mogen rijden (=Pista Montaña Cascajo naar Arenas Negras).
Wij gaan de Pista niet op maar volgen een breed pad. Goed begaanbaar. Op het punt waar we rechtsaf naar de TF-38 kunnen gaan, gaan we linksaf. In het begin geen (duidelijk) pad maar omdat het vrij vlak terrein is ‘volgen’ we de GPS. Langzamerhand komen steeds meer wandelstenen en ‘fiets’ sporen tevoorschijn en is het niet moeilijk het tracé te volgen. Komen uit op de Pista.

Bij waypoint 3.87 verlaten we de Pista en komen op een duidelijk aangegeven pad. Hier en daar lijkt het wel een oude 4×4 (jeep) weg. Bij waypoint 3.07.1 is een fraai uitzichtpunt en daar zou – volgens de OSM kaart – een pad beginnen. In het begin gaat het goed maar even verderop zijn we ‘vast’ gelopen. De route die we nu gekozen hebben is een pad waarover geen twijfel behoeft te bestaan. Bij waypoint 3.07.2 is er volgens de OSM-kaart óók een pad. O.i. is er géén pad. De huidige route wijst zich vanzelf en we hebben nog een extra ‘controle’ rondje gemaakt. Het pad langs de TF-38 hebben we ook gelopen en is een ‘afsnijder’ t.o.v. het extra rondje!

Komen uit bij waypoint Camino Vega TF38 (zie wandeling 1.15). Het eerste gedeelte over ‘open’ terrein en zien dan aan de rand het ‘wandelstenen’ pad verschijnen. Wordt o.i. frequent belopen. Aan het eind komen we op de bewegwijzerde wandeling SL TF-203 (Chío – Pinar Chío). Nog een beetje klimmen en dan zijn we bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Area Recreativa Pinar Chío, waypoint Pinar Chio
Lengte:
10.1 km
Tijdsduur:
4 uur
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid in verband met ondergrond (veel lavastenen)

Gewandeld:
26/12/2018
Verbindingen:

Pinar Chío (TF-38)
Bus: geen
Auto: waypoint Pinar Chio